"Jammer genoeg is Jos al bijna vier jaar geleden overleden, maar zijn advies om altijd de vraag 'is dat wel zo?' te stellen, heb ik al heel mijn leven met succes toegepast", vertelt Rudi De Kerpel.

De overname van de bloemisterij Gandaplant in Merelbeke betekende het startsein van Eurotuin. "Het bedrijf was failliet gegaan en ik had wel interesse in het serrecomplex dat commercieel goed gelegen was langs de E40. Iedereen raadde me echter af om te bieden, want het gerucht deed de ronde dat de kweker zelf een bod zou doen. Ik liet me niet afschrikken en pakte toch de telefoon. Uiteindelijk bleek ik de enige bieder te zijn." De site groeide uit tot de bakermat van Eurotuin dat inmiddels al vier vestigingen en een 70-tal werknemers telt.

"Ook wanneer mijn medewerkers in een ogenschijnlijk moeilijke situatie komen te staan, probeer ik hen in te prenten dat niets is wat het lijkt. Het is niet abnormaal dat men zich in vreemde situaties laat meeslepen door de emoties. Het is dan mijn taak rustig te blijven. In overleg met mijn mensen zoeken we dan naar de gepaste oplossing."

Dirk Van Thuyne

"Jammer genoeg is Jos al bijna vier jaar geleden overleden, maar zijn advies om altijd de vraag 'is dat wel zo?' te stellen, heb ik al heel mijn leven met succes toegepast", vertelt Rudi De Kerpel.De overname van de bloemisterij Gandaplant in Merelbeke betekende het startsein van Eurotuin. "Het bedrijf was failliet gegaan en ik had wel interesse in het serrecomplex dat commercieel goed gelegen was langs de E40. Iedereen raadde me echter af om te bieden, want het gerucht deed de ronde dat de kweker zelf een bod zou doen. Ik liet me niet afschrikken en pakte toch de telefoon. Uiteindelijk bleek ik de enige bieder te zijn." De site groeide uit tot de bakermat van Eurotuin dat inmiddels al vier vestigingen en een 70-tal werknemers telt."Ook wanneer mijn medewerkers in een ogenschijnlijk moeilijke situatie komen te staan, probeer ik hen in te prenten dat niets is wat het lijkt. Het is niet abnormaal dat men zich in vreemde situaties laat meeslepen door de emoties. Het is dan mijn taak rustig te blijven. In overleg met mijn mensen zoeken we dan naar de gepaste oplossing."Dirk Van Thuyne