U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"In 2008 bezocht ik Zürich met een collega van ABN Amro Bank Luxemburg. Ik werd meteen verliefd op die charmante internationale stad. Daar wilde ik wonen! Zo ontstond een plan dat beetje bij beetje ging rijpen. Het is niet zo eenvoudig vanuit België en vanuit het niets een baan te vinden in Zwitserland, maar met voldoende wilskracht lukt alles. Na een reeks sollicitaties en een tussenstop bij de Oostenrijkse ambassade in Brussel - een uitdaging als lerares Engels-Nederlands - kreeg ik de kans voor een wereldklassebedrijf in de omgeving van Zürich te werken. In 2010 werd mijn droom dus realiteit. Een heerlijk gevoel."

"Ik heb mezelf hier beter leren kennen. Ik leer graag bij en houd van uitdagingen. Op een gegeven moment werd mijn baan te eenvoudig, te repetitief en bood het me geen vreugde meer. Om dat te compenseren begon ik veel te lezen. Mijn interesse ging vooral naar boeken over leiderschap en management. Gaandeweg begon ik me meer en meer in dat thema te verdiepen. Het gaf me zo veel positieve energie. Het was als een ontdekkingsreis langs boeiende streken. Ik genoot, snoof de kennis op, kwam in contact met interessante mensen en zo ontwikkelde ik me voort. Ik las niet alleen artikels en boeken, maar volgde ook seminars."

"Tot het besef kwam dat dit mijn echt passie is. Ik las al langer boeken over dat onderwerp, maar had me in het verleden vooral geconcentreerd op talen en communicatie. Al die tijd voelde ik dat er meer mogelijk was. Wat dat precies was, wist ik niet. Dat moest ik blijkbaar uitzoeken. Tot mijn grote verrassing was het dat wat ik in Zürich 'moest' ontdekken: mijn echte passie ligt in leiderschap en management. En ik wil graag executive coach worden. Het past uitstekend bij mijn brede interesses, bovendien help ik anderen graag."

"Nu ik weet wat mijn eindbestemming is, is het een kwestie van de juiste puzzelstukjes te vinden om mijn nieuwe droom stap per stap te realiseren. Alle wegen leiden naar Rome, er zijn dus veel manieren om me naar die bestemming te brengen. Maar ik ben onderweg. Het is genieten van elk moment, want met elke stap kom ik dichter bij mijn doel."

Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.

www.100inzicht.be

In juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

"In 2008 bezocht ik Zürich met een collega van ABN Amro Bank Luxemburg. Ik werd meteen verliefd op die charmante internationale stad. Daar wilde ik wonen! Zo ontstond een plan dat beetje bij beetje ging rijpen. Het is niet zo eenvoudig vanuit België en vanuit het niets een baan te vinden in Zwitserland, maar met voldoende wilskracht lukt alles. Na een reeks sollicitaties en een tussenstop bij de Oostenrijkse ambassade in Brussel - een uitdaging als lerares Engels-Nederlands - kreeg ik de kans voor een wereldklassebedrijf in de omgeving van Zürich te werken. In 2010 werd mijn droom dus realiteit. Een heerlijk gevoel.""Ik heb mezelf hier beter leren kennen. Ik leer graag bij en houd van uitdagingen. Op een gegeven moment werd mijn baan te eenvoudig, te repetitief en bood het me geen vreugde meer. Om dat te compenseren begon ik veel te lezen. Mijn interesse ging vooral naar boeken over leiderschap en management. Gaandeweg begon ik me meer en meer in dat thema te verdiepen. Het gaf me zo veel positieve energie. Het was als een ontdekkingsreis langs boeiende streken. Ik genoot, snoof de kennis op, kwam in contact met interessante mensen en zo ontwikkelde ik me voort. Ik las niet alleen artikels en boeken, maar volgde ook seminars.""Tot het besef kwam dat dit mijn echt passie is. Ik las al langer boeken over dat onderwerp, maar had me in het verleden vooral geconcentreerd op talen en communicatie. Al die tijd voelde ik dat er meer mogelijk was. Wat dat precies was, wist ik niet. Dat moest ik blijkbaar uitzoeken. Tot mijn grote verrassing was het dat wat ik in Zürich 'moest' ontdekken: mijn echte passie ligt in leiderschap en management. En ik wil graag executive coach worden. Het past uitstekend bij mijn brede interesses, bovendien help ik anderen graag.""Nu ik weet wat mijn eindbestemming is, is het een kwestie van de juiste puzzelstukjes te vinden om mijn nieuwe droom stap per stap te realiseren. Alle wegen leiden naar Rome, er zijn dus veel manieren om me naar die bestemming te brengen. Maar ik ben onderweg. Het is genieten van elk moment, want met elke stap kom ik dichter bij mijn doel."Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.www.100inzicht.beIn juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.