U kunt zich abonneren of uitschrijven op de nieuwsbrief door hierboven te klikken op de tab 'registreren' of 'registratie wijzigen'.

"De kern van alles wat ik tot nu toe heb mogen leren en inzien, is dat ik de strijd moest loslaten. Niet de strijd met de buitenwereld, zoals ik had gedacht, maar de strijd met mezelf. Het werd dan ook van wezenlijk belang om erachter te komen wie ik in de kern was. Ik was mijn ouders, mijn school, mijn man, mijn omgeving en de maatschappij. Ik was alles wat er al die jaren aan goedbedoelde informatie in was gestopt. Een kameleon die op elk gewenst moment kon veranderen in de rol die op dat moment verwacht werd, beter gezegd: de rol die ik van mezelf verwachtte."

"Nu begrijp ik dat conflictsituaties alleen maar conflictsituaties zijn omdat ik er zelf een conflict in stop. Als ik het 'conflict' er uithaal, blijft er alleen nog maar 'situatie' over. Als mensen mij bijvoorbeeld onaardig vinden, hoef ik mezelf eigenlijk maar drie vragen te stellen: wat zegt wat die persoon over me zegt over mij? Wat doet dit met mij? En is dit van mij of zegt de ander iets over zichzelf, en zo ja, kan ik het daarbij laten?"

"Door mezelf die vragen te stellen, creëer ik gelijk de ruimte en de tijd om niet impulsief te reageren. Iets wat ik vroeger wel zou hebben gedaan: reageren vanuit mijn angst om niet goed genoeg te zijn of vanuit een automatisch verdedigingsmechanisme dat ontstaat als je je leven lang kritiek krijgt. Dat is de innerlijke strijd: ben ik wel goed genoeg? Ik weet nu dat ik goed genoeg ben, een persoon met goede en minder goede kwaliteiten. Ik durf nu naar de andere kant van de medaille te kijken. Als ik op die drie vragen een antwoord vind, en dat gaat tegenwoordig razendsnel, dan kan ik de innerlijke strijd die het gegeven met zich meebrengt, ook loslaten."

Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.

www.100inzicht.be

In juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.

"De kern van alles wat ik tot nu toe heb mogen leren en inzien, is dat ik de strijd moest loslaten. Niet de strijd met de buitenwereld, zoals ik had gedacht, maar de strijd met mezelf. Het werd dan ook van wezenlijk belang om erachter te komen wie ik in de kern was. Ik was mijn ouders, mijn school, mijn man, mijn omgeving en de maatschappij. Ik was alles wat er al die jaren aan goedbedoelde informatie in was gestopt. Een kameleon die op elk gewenst moment kon veranderen in de rol die op dat moment verwacht werd, beter gezegd: de rol die ik van mezelf verwachtte.""Nu begrijp ik dat conflictsituaties alleen maar conflictsituaties zijn omdat ik er zelf een conflict in stop. Als ik het 'conflict' er uithaal, blijft er alleen nog maar 'situatie' over. Als mensen mij bijvoorbeeld onaardig vinden, hoef ik mezelf eigenlijk maar drie vragen te stellen: wat zegt wat die persoon over me zegt over mij? Wat doet dit met mij? En is dit van mij of zegt de ander iets over zichzelf, en zo ja, kan ik het daarbij laten?""Door mezelf die vragen te stellen, creëer ik gelijk de ruimte en de tijd om niet impulsief te reageren. Iets wat ik vroeger wel zou hebben gedaan: reageren vanuit mijn angst om niet goed genoeg te zijn of vanuit een automatisch verdedigingsmechanisme dat ontstaat als je je leven lang kritiek krijgt. Dat is de innerlijke strijd: ben ik wel goed genoeg? Ik weet nu dat ik goed genoeg ben, een persoon met goede en minder goede kwaliteiten. Ik durf nu naar de andere kant van de medaille te kijken. Als ik op die drie vragen een antwoord vind, en dat gaat tegenwoordig razendsnel, dan kan ik de innerlijke strijd die het gegeven met zich meebrengt, ook loslaten."Bron: 100 in Zicht, 100 buitengewone inzichten van gewone mensen. Dit inspiratieboek kwam tot stand als een experiment. Honderd LinkedIn-relaties beslisten samen een boek te maken waarin ze een belangrijk inzicht uit hun leven delen. De opbrengst van het project gaat naar de vzw Moeders voor moeders.www.100inzicht.beIn juli en augustus schakelt BizzByMail over op het ritme van de zomer: u krijgt de nieuwsbrief op maandag, woensdag en vrijdag in plaats van elke weekdag.