- Wees vastberaden om u positief op te stellen tegenover de veranderingen voor de uitvoering ervan begint. Weersta de verleiding om toe te geven aan de onzekerheid die gepaard gaat met verandering. Neem u voor uw werkgever te vertrouwen en positief te staan tegenover nakende wijzigingen.
- Aanvaard de komende veranderingen zowel bewust als onbewust. Dat kan moeilijk lijken als u ondersteboven bent van de komende wijzigingen. Ban negatieve gedachten. Door bewust positief te denken over de veranderingen, stimuleert u uw onderbewuste om dat ook te doen.
- Probeer goed te begrijpen wat de veranderingen precies inhouden. Weerstand tegen verandering ontstaat vaak door onzekerheid en verwarring. Stel daarom alle vragen die bij u opkomen over de redenen die deze veranderingen rechtvaardigen. Door dat te doen krijgt u meer vertrouwen.
- Gaat u niet akkoord met een verandering, laat dan op een beleefde en intelligente manier weten aan de directie welke gegronde operationele redenen u daarvoor heeft. Niet akkoord gaan met iets betekent immers niet dat u misnoegd bent. Door uw bezwaren kenbaar te maken voorkomt u misschien een nefast gevolg van een nieuwe procedure waar niemand aan had gedacht.

Bron: Kellyservices.ca

- Wees vastberaden om u positief op te stellen tegenover de veranderingen voor de uitvoering ervan begint. Weersta de verleiding om toe te geven aan de onzekerheid die gepaard gaat met verandering. Neem u voor uw werkgever te vertrouwen en positief te staan tegenover nakende wijzigingen. - Aanvaard de komende veranderingen zowel bewust als onbewust. Dat kan moeilijk lijken als u ondersteboven bent van de komende wijzigingen. Ban negatieve gedachten. Door bewust positief te denken over de veranderingen, stimuleert u uw onderbewuste om dat ook te doen. - Probeer goed te begrijpen wat de veranderingen precies inhouden. Weerstand tegen verandering ontstaat vaak door onzekerheid en verwarring. Stel daarom alle vragen die bij u opkomen over de redenen die deze veranderingen rechtvaardigen. Door dat te doen krijgt u meer vertrouwen. - Gaat u niet akkoord met een verandering, laat dan op een beleefde en intelligente manier weten aan de directie welke gegronde operationele redenen u daarvoor heeft. Niet akkoord gaan met iets betekent immers niet dat u misnoegd bent. Door uw bezwaren kenbaar te maken voorkomt u misschien een nefast gevolg van een nieuwe procedure waar niemand aan had gedacht. Bron: Kellyservices.ca