De Nationale Bank berekent momenteel op vraag van minister van Energie Paul Magnette (PS) hoe groot de winst is van de Belgische nucleaire producenten. De bedragen die de energieregulator CREG en Electrabel op de nucleaire winst of rente plakken, lopen evenwel sterk uiteen.

CREG heeft het over 1,75 tot 1,95 miljard euro per jaar, Electrabel spreekt van 750 miljoen euro, waarvan 652 miljoen euro voor het electriciteitsbedrijf zelf is bestemd. Electrabel is uitbater van de zeven kerncentrales in ons land.

"Als dat gebeurt (dat de NBB Electrabel volgt nvdr.), dan ben ik mijn geloofwaardigheid kwijt en stap ik best op", verklaart Camps. Zijn directiemandaat loopt normaal tot begin 2013.

De Nationale Bank berekent momenteel op vraag van minister van Energie Paul Magnette (PS) hoe groot de winst is van de Belgische nucleaire producenten. De bedragen die de energieregulator CREG en Electrabel op de nucleaire winst of rente plakken, lopen evenwel sterk uiteen. CREG heeft het over 1,75 tot 1,95 miljard euro per jaar, Electrabel spreekt van 750 miljoen euro, waarvan 652 miljoen euro voor het electriciteitsbedrijf zelf is bestemd. Electrabel is uitbater van de zeven kerncentrales in ons land. "Als dat gebeurt (dat de NBB Electrabel volgt nvdr.), dan ben ik mijn geloofwaardigheid kwijt en stap ik best op", verklaart Camps. Zijn directiemandaat loopt normaal tot begin 2013.