Sinds ruim twee jaar is Stef Heylen chief operating officer voor onderzoek en ontwikkeling van Janssen, de verzamelnaam voor de farma-activiteiten van het moederbedrijf Johnson & Johnson.

Toen zijn mentor Paul Stoffels, die bij Johnson & Johnson de grote baas voor farma is, hem vroeg Janssen Pharma te leiden, was dat geen donderslag bij heldere hemel. "Paul had me er altijd wel over gesproken en gepolst of ik op termijn interesse zou hebben." Twijfelen deed Heylen niet. "Ik beschouw mezelf als bijzonder gelukkig en bevoordeeld voor de kansen die ik hier heb gekregen. Ik ben blij iets terug te kunnen doen voor deze site", zegt Heylen, die al sinds 2003 nauw samenwerkt met Stoffels.

Heylen zal de functie van CEO van Janssen Pharma blijven combineren met die van chief operating officer van de afdeling onderzoek en ontwikkeling bij Janssen.

Ook de vorige topman Heyman droeg twee petjes, maar is voortaan voltijds topman van Johnson & Johnson Development Corporation, de durfkapitaaltak van Johnson & Johnson. "Het is cruciaal voor de positie van site head hier in Beerse om die contacten met Johnson & Johnson te hebben. Anders zit je op een eiland", zegt Heylen, die een week op de drie in de Verenigde Staten zal vertoeven.

Sinds ruim twee jaar is Stef Heylen chief operating officer voor onderzoek en ontwikkeling van Janssen, de verzamelnaam voor de farma-activiteiten van het moederbedrijf Johnson & Johnson. Toen zijn mentor Paul Stoffels, die bij Johnson & Johnson de grote baas voor farma is, hem vroeg Janssen Pharma te leiden, was dat geen donderslag bij heldere hemel. "Paul had me er altijd wel over gesproken en gepolst of ik op termijn interesse zou hebben." Twijfelen deed Heylen niet. "Ik beschouw mezelf als bijzonder gelukkig en bevoordeeld voor de kansen die ik hier heb gekregen. Ik ben blij iets terug te kunnen doen voor deze site", zegt Heylen, die al sinds 2003 nauw samenwerkt met Stoffels. Heylen zal de functie van CEO van Janssen Pharma blijven combineren met die van chief operating officer van de afdeling onderzoek en ontwikkeling bij Janssen. Ook de vorige topman Heyman droeg twee petjes, maar is voortaan voltijds topman van Johnson & Johnson Development Corporation, de durfkapitaaltak van Johnson & Johnson. "Het is cruciaal voor de positie van site head hier in Beerse om die contacten met Johnson & Johnson te hebben. Anders zit je op een eiland", zegt Heylen, die een week op de drie in de Verenigde Staten zal vertoeven.