De voormalige socialistische minister Luc Van den Bossche heeft vrijdgavond zijn ontslag ingediend als voorzitter van de raad van bestuur van Optima Global Estate. Dat meldt De Standaard dinsdag.

Volgens Kristof Serlet, directeur bij Optima Global Estate, is het vertrek van Van den Bossche het gevolg van een 'persoonlijke beslissing', en werd hij niet onder druk gezet om de geplaagde Optima-groep te verlaten, meldt de krant.

In het najaar van 2011 nam de nu 68-jarige Van den Bossche ontslag als bestuursvoorzitter van Brussels Air Company om de bancaire poot van het Gentse adviesbureau Optima te leiden. Hij was toen al voorzitter van de raad van bestuur van Optima.

Begin 2015 stapte Van den Bossche op als voorzitter van het directiecomité van de bank, en werd hij voorzitter van de vastgoedtak Optima Global Estate.

Opmerkelijk is dat de 'persoonlijke beslissing' van Van den Bossche samenvalt met de problemen waarmee Optima Bank de afgelopen dagen af te rekenen kreeg. Optima Bank zag eerst haar banlicentie ingetrokken worden door 'onregelmatigheden in het beheer', daarna sneuvelde ook haar licentie als verzekeringsmakelaar.

Dinsdag meldt de Tijd dat een andere Optima-topman, met name hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur, tot nader order niet over zijn eigen vermogen kan beschikken. Dat is het gevolg van een beslissing van de handelsrechtbank van Gent. Twee voorlopige bewindvoerders moeten erop toezien dat Piqueur zichzelf niet onvermogend maakt door delen van zijn patrimonium weg te sluizen, aldus de krant. (BO)

De voormalige socialistische minister Luc Van den Bossche heeft vrijdgavond zijn ontslag ingediend als voorzitter van de raad van bestuur van Optima Global Estate. Dat meldt De Standaard dinsdag.Volgens Kristof Serlet, directeur bij Optima Global Estate, is het vertrek van Van den Bossche het gevolg van een 'persoonlijke beslissing', en werd hij niet onder druk gezet om de geplaagde Optima-groep te verlaten, meldt de krant.In het najaar van 2011 nam de nu 68-jarige Van den Bossche ontslag als bestuursvoorzitter van Brussels Air Company om de bancaire poot van het Gentse adviesbureau Optima te leiden. Hij was toen al voorzitter van de raad van bestuur van Optima.Begin 2015 stapte Van den Bossche op als voorzitter van het directiecomité van de bank, en werd hij voorzitter van de vastgoedtak Optima Global Estate.Opmerkelijk is dat de 'persoonlijke beslissing' van Van den Bossche samenvalt met de problemen waarmee Optima Bank de afgelopen dagen af te rekenen kreeg. Optima Bank zag eerst haar banlicentie ingetrokken worden door 'onregelmatigheden in het beheer', daarna sneuvelde ook haar licentie als verzekeringsmakelaar.Dinsdag meldt de Tijd dat een andere Optima-topman, met name hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur, tot nader order niet over zijn eigen vermogen kan beschikken. Dat is het gevolg van een beslissing van de handelsrechtbank van Gent. Twee voorlopige bewindvoerders moeten erop toezien dat Piqueur zichzelf niet onvermogend maakt door delen van zijn patrimonium weg te sluizen, aldus de krant. (BO)