Johan Thijs volgt Rik Vandenberghe op, die sinds januari 2015 aan het hoofd stond van de sectorfederatie. Het mandaat van Johan Thijs als voorzitter van Febelfin start vandaag - 17 februari - en duurt drie jaar.

Rik Vandenberghe maakte eerder bekend dat hij eind februari opstapt als CEO van ING België en naar het bouwbedrijf Besix trekt. Febelfin moest daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De nieuwe voorzitter staat sinds 2012 als CEO aan het hoofd van bank-verzekeraar KBC Groep. Thijs maakte al deel uit van de raad van bestuur van Febelfin.

Bank-verzekeraar KBC liet in het kader van de jaarresultaten eerder deze maand weten dat Ierland wordt gepromoveerd tot kernmarkt van de Belgische bank-verzekeraar.

In een toelichting daarbij verwees topman Thijs naar het aantrekkelijk belastingregime dat Ierland bedrijven te bieden heeft.

Johan Thijs volgt Rik Vandenberghe op, die sinds januari 2015 aan het hoofd stond van de sectorfederatie. Het mandaat van Johan Thijs als voorzitter van Febelfin start vandaag - 17 februari - en duurt drie jaar.Rik Vandenberghe maakte eerder bekend dat hij eind februari opstapt als CEO van ING België en naar het bouwbedrijf Besix trekt. Febelfin moest daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter.De nieuwe voorzitter staat sinds 2012 als CEO aan het hoofd van bank-verzekeraar KBC Groep. Thijs maakte al deel uit van de raad van bestuur van Febelfin.Bank-verzekeraar KBC liet in het kader van de jaarresultaten eerder deze maand weten dat Ierland wordt gepromoveerd tot kernmarkt van de Belgische bank-verzekeraar.In een toelichting daarbij verwees topman Thijs naar het aantrekkelijk belastingregime dat Ierland bedrijven te bieden heeft.