Karel De Boeck wordt ook bestuurder bij DCL

© belga

Karel De Boeck is benoemd tot gecoöpteerd lid van de raad van bestuur van DCL, de Franse dochter van Dexia. Dat heeft minister van Financiën Steven Vanackere in de Kamer bekendgemaakt.

Minister Vanackere kreeg tijdens het wekelijkse vragenuurtje alweer een aantal vragen over het dossier-Dexia-dossier te verwerken.

In dat verband kondigde Vanackere aan dat voormalig Fortis-topman Karel De Boeck woensdag werd gecoöpteerd binnen de raad van bestuur van DCL. Eerder werd De Boeck al lid van de raad van bestuur van Dexia.

Beide benoemingen kaderen in het plan om De Boeck deze zomer de plaats te laten innemen van Pierre Mariani aan het hoofd van Dexia. Die plannen zijn geen evidentie, rekening houdend met de spanningen over de kwijting aan de bestuurders tijdens de recente algemene aandeelhoudersvergadering.

Waarborgen

Ondertussen hadden België, Frankrijk en Luxemburg de verlenging voor vier maanden aangevraagd van de tijdelijke waarborgen voor Dexia. En dat voor een bedrag van 45 miljard euro. Die waarborgen liepen vandaag (donderdag 31 mei) af.

De Europese Commissie besliste donderdag dat de garanties tot 30 september 2012 worden verlengd ‘wegens het systemisch belang van Dexia en om de financiële stabiliteit van de betrokken lidstaten te bewaren’. Ze moeten de restbank ook in staat stellen om haar ontmantelingsplan te voltooien. Toch zegt de Europese Commissie twijfels te hebben dat de tijdelijke garantiemaatregel in overeenstemming is met de interne markt, ‘aangezien de nieuwe steun bovenop de steun komt die al werd goedgekeurd in februari 2010 als deel van het herstructureringsplan’ van Dexia.

Minister Vanackere riep donderdag op de onderhandelingen met de Fransen niet te beschouwen als een ‘boksmatch’. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content