"Tot mijn grootste verwondering moet ik vaststellen dat sommige media en/of journalisten in het bezit zijn van de briefwisseling naar aanleiding van de gevoerde inspectie door de Nationale Bank gericht aan Optima Bank", meldt Jeroen Piqueur dinsdag in een persbericht.

De in opspraak geraakte Optima-topman Piqueur voegt eraan toe dat hij hoopt 'dat zij (de media) ook in het bezit zijn van de antwoorden vanuit Optima Bank naar de Nationale Bank'.

De Optima-oprichter zegt dat hij voorzichtig moet omgaan met het verspreiden van info, 'gezien ik het geheim van het onderzoek wens te respecteren en ook hieraan mijn volle medewerking wens te verlenen'.

"Wij kunnen enkel hopen dat de pers een onderscheid kan maken tussen werkelijkheid en fictie", besluit Piqueur.

De Tijd schreef dinsdag dat het gerecht zijn oog heeft laten vallen op een filiaal van Optima in Spanje. De speurders willen nagaan of via het Spaanse kantoor bewust miljoenen euro's zijn onttrokken aan Optima Bank ten voordele van hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur.

Ultimatum

Later op de dag bracht De Standaard uit dat Piqueur nog tot begin volgende week (eind augustus) tijd heeft om de schuldeisers van vastgoedpoot Optima Global Estate te overtuigen dat een doorstart haalbaar is.

Vier belangrijke schuldeisers hebben het lot van Optimal Global Estate (OGE) in handen. Het gaat om de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys.

Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De Optima Group, de holding boven Optima Bank, had in het verlengde boekjaar 2014-2015 een verlies geleden van 30,5 miljoen euro.

Vastgoedpoot

Piqueur heeft 42 procent van de aandelen van Optima Group in handen en de vastgoedpoot Optima Global Estate is eigenaar van 7 procent.

Piqueur wil onder een andere naam doorgaan met de verkoop van vastgoed. "Commissie-inkomen staat ook in het nieuwe model centraal", meldt De Standaard. "In het verleden moest OGE een belangrijke aanbrengvergoeding betalen aan Optima Bank telkens een klant van Optima Bank zich liet overtuigen vastgoed aan te kopen via OGE. Sommigen spreken over 15 procent van de verkoopwaarde, wat erg hoog lijkt." (Belga/BO)

"Tot mijn grootste verwondering moet ik vaststellen dat sommige media en/of journalisten in het bezit zijn van de briefwisseling naar aanleiding van de gevoerde inspectie door de Nationale Bank gericht aan Optima Bank", meldt Jeroen Piqueur dinsdag in een persbericht.De in opspraak geraakte Optima-topman Piqueur voegt eraan toe dat hij hoopt 'dat zij (de media) ook in het bezit zijn van de antwoorden vanuit Optima Bank naar de Nationale Bank'. De Optima-oprichter zegt dat hij voorzichtig moet omgaan met het verspreiden van info, 'gezien ik het geheim van het onderzoek wens te respecteren en ook hieraan mijn volle medewerking wens te verlenen'. "Wij kunnen enkel hopen dat de pers een onderscheid kan maken tussen werkelijkheid en fictie", besluit Piqueur. De Tijd schreef dinsdag dat het gerecht zijn oog heeft laten vallen op een filiaal van Optima in Spanje. De speurders willen nagaan of via het Spaanse kantoor bewust miljoenen euro's zijn onttrokken aan Optima Bank ten voordele van hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur. Later op de dag bracht De Standaard uit dat Piqueur nog tot begin volgende week (eind augustus) tijd heeft om de schuldeisers van vastgoedpoot Optima Global Estate te overtuigen dat een doorstart haalbaar is.Vier belangrijke schuldeisers hebben het lot van Optimal Global Estate (OGE) in handen. Het gaat om de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys. Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel. De Optima Group, de holding boven Optima Bank, had in het verlengde boekjaar 2014-2015 een verlies geleden van 30,5 miljoen euro. Piqueur heeft 42 procent van de aandelen van Optima Group in handen en de vastgoedpoot Optima Global Estate is eigenaar van 7 procent. Piqueur wil onder een andere naam doorgaan met de verkoop van vastgoed. "Commissie-inkomen staat ook in het nieuwe model centraal", meldt De Standaard. "In het verleden moest OGE een belangrijke aanbrengvergoeding betalen aan Optima Bank telkens een klant van Optima Bank zich liet overtuigen vastgoed aan te kopen via OGE. Sommigen spreken over 15 procent van de verkoopwaarde, wat erg hoog lijkt." (Belga/BO)