De speurders willen nagaan of via het Spaanse kantoor bewust miljoenen euro's zijn onttrokken aan Optima Bank ten voordele van hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur. Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel en liet duizenden klanten met een financiële kater achter. Dat schrijft De Tijd, die het nieuws vernam uit goede bron.

OPFP

Het Madrileense Optima Planificación Fiscal Patrimonial (OPFP) kreeg onder andere een lening van meer dan 3,6 miljoen euro van Optima Bank. In 2013 voltrok zich ook een opmerkelijke doorschuifoperatie. Eerst verkocht Optima Group het Spaanse filiaal voor bijna 2,4 miljoen euro aan Optima Bank om het kort daarna voor een symbolische euro door te verkopen aan de vastgoedpoot Optima Global Estate.

De Nationale Bank van België kon bij een inspectie bij Optima in maart geen enkele economische reden of ernstige evaluatie terugvinden die de miljoenencarrousel zou verklaren.

Het Gentse parket legt geen verklaringen af over het onderzoek, maar parketwoordvoerster Schoonjans wil wel bevestigen dat al "meerdere huiszoekingen hebben plaatsgevonden". Volgens bronnen van De Tijd gingen ze door bij Piqueur en zijn familie. Oud-minister Luc Van den Bossche kreeg (nog) geen speurders over de vloer. (Belga/NS)

De speurders willen nagaan of via het Spaanse kantoor bewust miljoenen euro's zijn onttrokken aan Optima Bank ten voordele van hoofdaandeelhouder Jeroen Piqueur. Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel en liet duizenden klanten met een financiële kater achter. Dat schrijft De Tijd, die het nieuws vernam uit goede bron.Het Madrileense Optima Planificación Fiscal Patrimonial (OPFP) kreeg onder andere een lening van meer dan 3,6 miljoen euro van Optima Bank. In 2013 voltrok zich ook een opmerkelijke doorschuifoperatie. Eerst verkocht Optima Group het Spaanse filiaal voor bijna 2,4 miljoen euro aan Optima Bank om het kort daarna voor een symbolische euro door te verkopen aan de vastgoedpoot Optima Global Estate. De Nationale Bank van België kon bij een inspectie bij Optima in maart geen enkele economische reden of ernstige evaluatie terugvinden die de miljoenencarrousel zou verklaren. Het Gentse parket legt geen verklaringen af over het onderzoek, maar parketwoordvoerster Schoonjans wil wel bevestigen dat al "meerdere huiszoekingen hebben plaatsgevonden". Volgens bronnen van De Tijd gingen ze door bij Piqueur en zijn familie. Oud-minister Luc Van den Bossche kreeg (nog) geen speurders over de vloer. (Belga/NS)