Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben en dochter Rebecca werden begin deze week door de onderzoeksrechter in Gent aangehouden.

Jeroen Piqueur werd in de nacht van maandag op dinsdag urenlang ondervraagd en dinsdagmorgen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zijn dochter werd woensdag vrijgelaten onder voorwaarden, maar ze blijft verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en witwasmisdrijven, net als Ruben Piqueur.

Jeroen Piqueur zelf werd ook nog in verdenking gesteld voor bedrieglijk onvermogen en inbreuken op de bankwetgeving.

De raadkamer in Gent heeft de aanhouding van Jeroen en Ruben vrijdag bevestigd. De verdediging kan daartegen in beroep gaan, waardoor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling binnen de twee weken moet beslissen over de verdere aanhouding.

Beroep

Als er beroep volgt, zal er dus op zijn vroegst pas na Kerstmis een uitspraak vallen. De advocaten van Jeroen en Ruben Piqueur gaven geen commentaar bij het verlaten van de raadkamer. De twee advocaten van het kantoor VDG Advocaten weigerden een verklaring af te leggen, maar advocaat Raf Verstraeten van hetzelfde kantoor bevestigt achteraf dat vader en zoon Piqueur in beroep gaan. "We hebben akte genomen van de beslissing er al zal beroep aangetekend worden", zegt Verstraeten.

De verdediging liet eerder al weten dat Jeroen Piqueur de beschuldigen betwist en dat hij niet begrijpt waarom hij na anderhalf jaar onderzoek plotseling in de cel moest.

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling oordeelt ten laatste op 28 december over de verdere aanhouding van Jeroen en Ruben Piqueur. De onderzoeksrechter kan echter ook beslissen om de verdachten daarvoor vrij te laten onder voorwaarden, zoals met de dochter van Piqueur gebeurde.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt de beslissing van de raadkamer, maar geeft geen verdere informatie over het onderzoek.

Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben en dochter Rebecca werden begin deze week door de onderzoeksrechter in Gent aangehouden. Jeroen Piqueur werd in de nacht van maandag op dinsdag urenlang ondervraagd en dinsdagmorgen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Zijn dochter werd woensdag vrijgelaten onder voorwaarden, maar ze blijft verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en witwasmisdrijven, net als Ruben Piqueur.Jeroen Piqueur zelf werd ook nog in verdenking gesteld voor bedrieglijk onvermogen en inbreuken op de bankwetgeving. De raadkamer in Gent heeft de aanhouding van Jeroen en Ruben vrijdag bevestigd. De verdediging kan daartegen in beroep gaan, waardoor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling binnen de twee weken moet beslissen over de verdere aanhouding. Als er beroep volgt, zal er dus op zijn vroegst pas na Kerstmis een uitspraak vallen. De advocaten van Jeroen en Ruben Piqueur gaven geen commentaar bij het verlaten van de raadkamer. De twee advocaten van het kantoor VDG Advocaten weigerden een verklaring af te leggen, maar advocaat Raf Verstraeten van hetzelfde kantoor bevestigt achteraf dat vader en zoon Piqueur in beroep gaan. "We hebben akte genomen van de beslissing er al zal beroep aangetekend worden", zegt Verstraeten. De verdediging liet eerder al weten dat Jeroen Piqueur de beschuldigen betwist en dat hij niet begrijpt waarom hij na anderhalf jaar onderzoek plotseling in de cel moest. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling oordeelt ten laatste op 28 december over de verdere aanhouding van Jeroen en Ruben Piqueur. De onderzoeksrechter kan echter ook beslissen om de verdachten daarvoor vrij te laten onder voorwaarden, zoals met de dochter van Piqueur gebeurde. De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt de beslissing van de raadkamer, maar geeft geen verdere informatie over het onderzoek.