De Kortrijkzaanse wordt bovendien gedelegeerd bestuurder van Biocartis NV, de in Mechelen gevestigde dochter van de groep Biocartis. Die werd door Rudi Pauwels in 2007 in Zwitserland opgericht om een toestel te ontwikkelen voor een snelle diagnose van patiënten op basis van biomerkers in menselijk materiaal. Pauwels richtte eerder de biotechbedrijven Tibotec en Virco op, en lag ook mee aan de basis van Galapagos.

De 45-jarige Windels startte haar carrière in de banksector bij BBL, dat later overging in ING. Ze was CFO van Devgen van 1999 tot 2008. Dan werd ze CEO van de van Devgen afgesplitste farmatak BioDev, maar die werd al snel opgedoekt. Nadien was ze onafhankelijk CFO voor onder meer het biotechbedrijf Pronota.
Windels, van opleiding handelsingenieur, is ook bestuurder bij MDxHealth en bij FlandersBio, de koepelorganisatie van de Vlaamse biotechsector.

Be.L.

De Kortrijkzaanse wordt bovendien gedelegeerd bestuurder van Biocartis NV, de in Mechelen gevestigde dochter van de groep Biocartis. Die werd door Rudi Pauwels in 2007 in Zwitserland opgericht om een toestel te ontwikkelen voor een snelle diagnose van patiënten op basis van biomerkers in menselijk materiaal. Pauwels richtte eerder de biotechbedrijven Tibotec en Virco op, en lag ook mee aan de basis van Galapagos. De 45-jarige Windels startte haar carrière in de banksector bij BBL, dat later overging in ING. Ze was CFO van Devgen van 1999 tot 2008. Dan werd ze CEO van de van Devgen afgesplitste farmatak BioDev, maar die werd al snel opgedoekt. Nadien was ze onafhankelijk CFO voor onder meer het biotechbedrijf Pronota. Windels, van opleiding handelsingenieur, is ook bestuurder bij MDxHealth en bij FlandersBio, de koepelorganisatie van de Vlaamse biotechsector. Be.L.