Mariën is tot half augustus lid van het management team bij Deutsche Bank, maar was ook al enkele jaren actief bij N-VA.

De 44-jarige Mariën studeerde handels- en consulaire wetenschappen aan de toenmalige Vlekho in Brussel. Hij begon nadien als consultant bij Andersen Consulting, het huidige Accenture, om in 1999 over te stappen naar Deutsche Bank. Daar is hij nog tot 17 augustus verantwoordelijk voor pers en public relations.

Gespecialiseerd in mobiliteit of openbare werken is Mariën niet. Maar aangezien Weyts ook bevoegd is voor Toerisme, Vlaamse Rand en Dierenwelzijn was de N-VA'er eerder op zoek naar een algemene manager.

Mariën is tot half augustus lid van het management team bij Deutsche Bank, maar was ook al enkele jaren actief bij N-VA.De 44-jarige Mariën studeerde handels- en consulaire wetenschappen aan de toenmalige Vlekho in Brussel. Hij begon nadien als consultant bij Andersen Consulting, het huidige Accenture, om in 1999 over te stappen naar Deutsche Bank. Daar is hij nog tot 17 augustus verantwoordelijk voor pers en public relations. Gespecialiseerd in mobiliteit of openbare werken is Mariën niet. Maar aangezien Weyts ook bevoegd is voor Toerisme, Vlaamse Rand en Dierenwelzijn was de N-VA'er eerder op zoek naar een algemene manager.