Gwendolyn Rutten kreeg haar beste advies van haar moeder

Gwendolyn Rutten © Belga Image
Alain Mouton
Alain Mouton Redacteur bij Trends

Sinds Gwendolyn Rutten voorzitter werd van de Open VLD kreeg zij het beste advies niet van haar meerdere politieke mentoren, maar van haar moeder. “Een neen heb je, een ja kan je krijgen”, luidde het advies.

Van iemand met de loopbaan van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten zou men verwachten dat ze een of meerdere politieke mentoren heeft die haar regelmatig adviseren. Rutten werkte meer dan tien jaar geleden voor toenmalig voorzitter Karel De Gucht en gold lang als een van zijn vertrouwelingen.

Tussen 2005 en 2007 was Rutten kabinetschef Algemeen Beleid, eerst voor Vlaams minister Fientje Moerman (2005-2007), nadien voor Vlaams minister van Financiën en Begroting Dirk Van Mechelen (2007-2009).

Maar het beste advies dat Rutten – sinds december 2012 voorzitter van de Open Vld -ooit kreeg, kwam niet van een politicus. Rutten: “‘Een neen heb je, een ja kan je krijgen’, is het beste advies dat ik ooit gekregen hen. Het komt van mijn moeder. Het hangt samen met durf en lef, iets wat je in de politiek echt nodig hebt. Er zit zo veel waarheid in. Er zijn honderden redenen om iets niet te doen of te vragen. Door iets niet te doen, verandert er ook niets. Probeer iets, dan heb je de kans dat het goed gaat. Mislukt het, dan is het niet erg. Dan sta je opnieuw aan het beginpunt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content