Ook worden niet langer alle doktersvoorschriften aangenomen, omdat de ziekenfondsen al maanden niet meer betaald hebben. De patiënten moeten het geld zelf voorschieten en daarna met hun afrekeningsbewijs zelf naar het ziekenfonds gaan voor terugbetaling.

Volgens Griekse media kan het door geldgebrek bij de ziekenfondsen echter maanden tot zelfs een jaar duren voor er effectief terugbetaald wordt.

De apothekers zien zich naar eigen zeggen genoodzaakt tot de maatregel om te vermijden dat ze zelf failliet gaan. Bovendien eist de groothandel van de apothekers ondertussen ook contant geld voor de geneesmiddelen.

Ondertussen zijn vooral medicijnen tegen hoge bloeddruk in bepaalde delen van Athene nog moeilijk te verkrijgen. (Belga)

Ook worden niet langer alle doktersvoorschriften aangenomen, omdat de ziekenfondsen al maanden niet meer betaald hebben. De patiënten moeten het geld zelf voorschieten en daarna met hun afrekeningsbewijs zelf naar het ziekenfonds gaan voor terugbetaling. Volgens Griekse media kan het door geldgebrek bij de ziekenfondsen echter maanden tot zelfs een jaar duren voor er effectief terugbetaald wordt. De apothekers zien zich naar eigen zeggen genoodzaakt tot de maatregel om te vermijden dat ze zelf failliet gaan. Bovendien eist de groothandel van de apothekers ondertussen ook contant geld voor de geneesmiddelen. Ondertussen zijn vooral medicijnen tegen hoge bloeddruk in bepaalde delen van Athene nog moeilijk te verkrijgen. (Belga)