De sociaaldemocraat bedankte zijn collega's via twitter voor hun steun voor een nieuwe termijn.

Het huidige mandaat van Dijsselbloem loopt af op 20 juli. Dijsselbloem was vragende partij voor een verlenging, maar ook de Spaanse christendemocraat Luis De Guindos was kandidaat.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel sprak zich eerder dit jaar nog uit voor De Guindos, maar verschillende anderen wezen op het belang van continuïteit in deze woelige tijden voor de euro. Die laatste groep lijkt het pleit te hebben gewonnen.

Dijsselbloem - samen met de Duitse financieminister Wolfgang Schäuble voor heel wat Grieken de verpersoonlijking van de Europese besparingsdrift - blijft nog twee en half jaar aan het hoofd van de Eurogroep.

Waarnemend voorzitter Luxemburg wilde desgevraagd niet bekendmaken wat de stemverhouding was.

De sociaaldemocraat bedankte zijn collega's via twitter voor hun steun voor een nieuwe termijn. Het huidige mandaat van Dijsselbloem loopt af op 20 juli. Dijsselbloem was vragende partij voor een verlenging, maar ook de Spaanse christendemocraat Luis De Guindos was kandidaat. De Duitse bondskanselier Angela Merkel sprak zich eerder dit jaar nog uit voor De Guindos, maar verschillende anderen wezen op het belang van continuïteit in deze woelige tijden voor de euro. Die laatste groep lijkt het pleit te hebben gewonnen. Dijsselbloem - samen met de Duitse financieminister Wolfgang Schäuble voor heel wat Grieken de verpersoonlijking van de Europese besparingsdrift - blijft nog twee en half jaar aan het hoofd van de Eurogroep. Waarnemend voorzitter Luxemburg wilde desgevraagd niet bekendmaken wat de stemverhouding was.