Bob Diamond, die het onder druk van een fraudeschandaal met interbankenrente voor bekeken hield bij Barclays, wordt zonder vertrekpremie niet meteen armer van zijn vertrek bij de bank.

Diamond heeft namelijk nog recht op een jaar loon met aanvullende pensioenrechten. Dat bedrag kan oplopen tot 2,03 miljoen pond, meldt de directie van de Britse bank dinsdag tijdens een hoorzitting in het Brits parlement.

"Bod Diamond heeft beslist om vrijwillig afstand te doen van zijn vergoeding of bonussen waar hij normaal wettelijk recht op heeft", verklaarde Marcus Agius, voorzitter van de raad van bestuur van de bank.

Eind juni brak het schandaal met de interbankentarieven uit. Barclays gaf toe die tarieven de voorbije jaren te hebben gemanipuleerd om haar positie in bankmiddens te versterken.

De Britse bank ging uiteindelijk akkoord om 360 miljoen euro te betalen aan de Britse en Amerikaanse regulatoren.

Diamond gold als de best betaalde CEO in de Britse bankwereld. Hij verdiende sinds 2005 naar schatting 120 miljoen pond aan loon en bonussen. (Belga/BO)

Bob Diamond, die het onder druk van een fraudeschandaal met interbankenrente voor bekeken hield bij Barclays, wordt zonder vertrekpremie niet meteen armer van zijn vertrek bij de bank.Diamond heeft namelijk nog recht op een jaar loon met aanvullende pensioenrechten. Dat bedrag kan oplopen tot 2,03 miljoen pond, meldt de directie van de Britse bank dinsdag tijdens een hoorzitting in het Brits parlement. "Bod Diamond heeft beslist om vrijwillig afstand te doen van zijn vergoeding of bonussen waar hij normaal wettelijk recht op heeft", verklaarde Marcus Agius, voorzitter van de raad van bestuur van de bank. Eind juni brak het schandaal met de interbankentarieven uit. Barclays gaf toe die tarieven de voorbije jaren te hebben gemanipuleerd om haar positie in bankmiddens te versterken. De Britse bank ging uiteindelijk akkoord om 360 miljoen euro te betalen aan de Britse en Amerikaanse regulatoren. Diamond gold als de best betaalde CEO in de Britse bankwereld. Hij verdiende sinds 2005 naar schatting 120 miljoen pond aan loon en bonussen. (Belga/BO)