Newtec, de specialist in satellietcommunicatie uit Sint-Niklaas, beursorganisator Artexis Exhibitions en Massive Media, het bedrijf boven sociale netwerksite Netlog en gamesite Gatcha, zijn de nieuwe Trends Gazellen Ambassadeurs bij respectievelijk de Grote, Middelgrote en Kleine Ondernemingen van Oost-Vlaanderen.

Net als in de andere provincies laat de financiële en economische crisis die eind 2008 uitbrak, zijn sporen achter op onze Gazellenlijsten. De 200 Gazellen van deze editie doen het op alle parameters minder goed dan hun voorgangers.

De totale omzet komt dit jaar uit op 8,7 miljard, een aangroei met 3 miljard ten opzichte van vijf jaar geleden. Fraai, maar de 200 collega's van vorig jaar tekenden voor een groei met 5,5 miljard tot 12,4 miljard euro.

Nettowinst op eigen vermogen: 17,44 procent. Opnieuw een cijfer waar veel bedrijven blind voor zouden tekenen, maar vorig jaar stond er 24,24 procent op het bord.

De totale nettowinst kelderde van 828,2 miljoen euro bij de collega's van editie 2010, naar 567 miljoen euro dit jaar. Gevolg: de fiscus ziet, bij een hypothetische vennootschapsbelasting van 33 procent, zijn inkomsten teruglopen tot 187,1 miljoen euro.
Onze Gazellen blijven gelukkig stevige jobmotoren. Tussen 2005 en 2009 creëerden ze maar liefst 6166 nieuwe banen. Weliswaar minder dan de 6749 van vorig jaar, maar nog steeds fraai.

Grootste werkgever is de coöperatieve geneesmiddelengroothandel Febelco met 777 werknemers, voor Aldi Erpe-Mere (670 medewerkers) en de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Waterbedeling (662).

Gazellen zwengelen het competitieve vermogen in hun streek aan en beïnvloeden daardoor het ondernemerschap in positieve zin. Zij werden geselecteerd op basis van een analyse van alle bedrijven uit de Trends Top 100.000, waarbij gekeken werd naar de groei van de omzet (brutomarge bij de kleine ondernemingen), het personeelsbestand en de cashflow.

L.H.

Meer informatie over de gazellen vindt u op www.trendsgazellen.be

Newtec, de specialist in satellietcommunicatie uit Sint-Niklaas, beursorganisator Artexis Exhibitions en Massive Media, het bedrijf boven sociale netwerksite Netlog en gamesite Gatcha, zijn de nieuwe Trends Gazellen Ambassadeurs bij respectievelijk de Grote, Middelgrote en Kleine Ondernemingen van Oost-Vlaanderen. Net als in de andere provincies laat de financiële en economische crisis die eind 2008 uitbrak, zijn sporen achter op onze Gazellenlijsten. De 200 Gazellen van deze editie doen het op alle parameters minder goed dan hun voorgangers. De totale omzet komt dit jaar uit op 8,7 miljard, een aangroei met 3 miljard ten opzichte van vijf jaar geleden. Fraai, maar de 200 collega's van vorig jaar tekenden voor een groei met 5,5 miljard tot 12,4 miljard euro. Nettowinst op eigen vermogen: 17,44 procent. Opnieuw een cijfer waar veel bedrijven blind voor zouden tekenen, maar vorig jaar stond er 24,24 procent op het bord. De totale nettowinst kelderde van 828,2 miljoen euro bij de collega's van editie 2010, naar 567 miljoen euro dit jaar. Gevolg: de fiscus ziet, bij een hypothetische vennootschapsbelasting van 33 procent, zijn inkomsten teruglopen tot 187,1 miljoen euro. Onze Gazellen blijven gelukkig stevige jobmotoren. Tussen 2005 en 2009 creëerden ze maar liefst 6166 nieuwe banen. Weliswaar minder dan de 6749 van vorig jaar, maar nog steeds fraai. Grootste werkgever is de coöperatieve geneesmiddelengroothandel Febelco met 777 werknemers, voor Aldi Erpe-Mere (670 medewerkers) en de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Waterbedeling (662). Gazellen zwengelen het competitieve vermogen in hun streek aan en beïnvloeden daardoor het ondernemerschap in positieve zin. Zij werden geselecteerd op basis van een analyse van alle bedrijven uit de Trends Top 100.000, waarbij gekeken werd naar de groei van de omzet (brutomarge bij de kleine ondernemingen), het personeelsbestand en de cashflow. L.H.