Wedstrijd in de wedstrijd

De Benson and Hedges International Open wordt een wedstrijd in de wedstrijd: de kapiteins van de Ryder Cup staan er tegenover elkaar.

Van 10 tot 13 mei zal het er op The De Vere Belfry (Groot-Brittannië) spannend aan toe gaan. Tijdens de Benson and Hedges International Open zullen immers de twee kapiteins van de Ryder CupSam Torrence voor het Europese team, en Curtis Strange voor de Amerikaanse ploeg – tegenover elkaar staan, uitgerekend op het terrein waarop ze in september de Ryder Cup zullen spelen. Meteen kan het duo The Barbazon gaan verkennen, want het terrein is sinds de jongste Open grondig gewijzigd.

“Ik ben blij dat ik aan dit toernooi deelneem,” verklaarde Strange. “Zo kan ik beter begrijpen hoe mijn spelers zich in september zullen voelen. Bovendien is het terrein nieuw voor mij.”

Als speler is Curtis Strange nog maar een schim van de man die in 1988 en 1989 de US Open won. Hij is tegenwoordig trouwens vooral actief als consultant bij ABC Sports. “Sommige teamleden golfden al op The Barbazon en waren zeer te spreken over het parcours. Het is blijkbaar een typisch Amerikaanse golfbaan.”

Strange zal op de Barbazon meteen ook kunnen zien hoe de Europese spelers ervoor staan. Zoals de Spaanse Jose Maria Olazabal, titelverdediger in de Benson and Hedges, maar ook de Engelsman Lee Westwood, de Schot Colin Montgomerie, de Noord-Ier Darren Clarke, de Ier Padraig Harrington, de Deen Thomas Bjorn en de Spanjaard Miguel Angel Jimenez. De andere Europeanen die dingen naar een aanduiding voor de Ryder Cup zijn de Zweed Pierre Fulke, de Spanjaard Sergio Garcia, de Engelsman Ian Poulter, de Welshman Philip Price, de Schot Dean Robertson, de Ier Paul McGinley, de Engelsman Justin Rose, de Schot Garry Orr, de Schot Andrew Coltart, de Zweed Mathias Grönberg, de Duitser Bernhard Langer, de Engelsman Nick Faldo, de Deen Anders Hansen, de Schot Gordon Brand jr., de Fransman Jean Van de Velde en de Zweed Robert Karlsson.

De Amerikanen rekenen op hun vaste waarden: Woods, Mickelson, Love III, de terugkerende Calcavecchia, Lehman, Sutton, Duval, Furyk, Faxon, Roerts, Huston, Verplank en Mediate. Minder bekende spelers zijn Durant, Lowery, Toms, Lickliter II, Triplett, DiMarco en Cink.

Beide kapiteins zullen traditiegetrouw de eerste tien van elk continentaal klassement selecteren en hun team daarna aanvullen met twaalf spelers die ze zelf kiezen. Die beslissing valt wellicht half augustus, wanneer in de States het PGA Championship wordt gespeeld en in Europa de BMW International.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content