Knokke is vanaf september een nieuw wine-and-dineconcept rijker: Vinum & Sensum. De zaak is gedecoreerd in een eigenzinnige retrostijl, heeft aan de voorkant een wijnbar en aan de achterkant een dieper gelegen...

Knokke is vanaf september een nieuw wine-and-dineconcept rijker: Vinum & Sensum. De zaak is gedecoreerd in een eigenzinnige retrostijl, heeft aan de voorkant een wijnbar en aan de achterkant een dieper gelegen, intiem restaurant. Het concept werd bedacht en uitgewerkt door Maurice De Jaeger en Deborah Hellburg, die tot voor kort actief waren in Brasa. De zaak mikt op een veeleisend publiek dat de vrijheid zoekt om traag of snel te genieten met een klein of een groot budget. Vinum & Sensum is uitsluitend 's avonds open en biedt ook een latenightservice. De klant kiest wijnen per fles of per glas van 8 of 12 cl. Het aanbod is een mix van bekende wijnen tot vondsten afkomstig van kleinschalige biodynamische wijnboeren. Bij de bites behoren getrancheerde ibericoham en ingelegde venusschelpjes. In het restaurant zijn bezoekers welkom voor een dagelijks wisselend menu dat bestaat uit twee tot drie voorgerechten, een uitgebreid hoofdgerecht met diverse kleinere bereidingen en een aantal garnituren.