Op de naam aan de bel na, zie je niet dat achter de façade van een van de burgerpaleisjes langs de Brusselse Louizalaan een gastronomisch restaurant schuilgaat. Een stem bevestigt via de parlofoon dat we op het juiste adres zijn. Na wat wachten opent een man in livrei de deur. Hij neemt de jassen aan en gaat voor naar de opulent gedecoreerde eetvertrekken. De uit 1873 daterende patriciërswoning van de familie Solvay is een exclusieve gentlemen's club. Het initiatief komt van Jo Vanbellle, een advocaat interna...

Op de naam aan de bel na, zie je niet dat achter de façade van een van de burgerpaleisjes langs de Brusselse Louizalaan een gastronomisch restaurant schuilgaat. Een stem bevestigt via de parlofoon dat we op het juiste adres zijn. Na wat wachten opent een man in livrei de deur. Hij neemt de jassen aan en gaat voor naar de opulent gedecoreerde eetvertrekken. De uit 1873 daterende patriciërswoning van de familie Solvay is een exclusieve gentlemen's club. Het initiatief komt van Jo Vanbellle, een advocaat internationaal recht, die in het aanpalende pand kantoor houdt. Hij riep de hulp in van James Aswin, die adviseerde bij de realisatie van vier suites. Voor het gastronomische restaurant staat de sterrenchef Isabelle Arpin in. De Française studeerde financiële wetenschappen in Parijs. Daarna trok zij naar de koksschool van Duinkerke. Ze was tien jaar lang de chef van het gereputeerde eethuis Auteuil in Oostende, verwierf in het Brusselse eethuis Alexandre een ster en werkte in WY onder Bart De Pooter. Wij waren onder de indruk van het oosters geïnspireerde behangpapier, dat speciaal voor het restaurant is ontwikkeld door de broers Wamback (Vatos). Het vervloeit met de weelderige plafond- en muurornamenten, de kristallen luchters, de marmeren schoorsteenmantels, de glas-in-loodramen en de parketvloeren. De kaart vermeldt een lunch van twee of drie gangen (42 of 52 euro) en een menu van drie tot zes gangen (van 65 tot 110 euro). Wij kozen gerechten uit het fijnproeversmenu. Sint-jakobsvruchten kwamen met foie gras, espuma van topinamboer, sinaasappelboter en geroosterde gerst (23 euro). Blokjes rauw en gekookt txogitxu-rundvlees combineerde de chef met kwartelei, carpaccio van champignons, appelsorbet, pickles en toast (28 euro). Zeeduivel verscheen met een milde Thaise curry met kokosmelk, citroengras, boerenkool en pinda (38 euro). Suprème van gevogelte uit Bresse lag in het bord met gekonfijte aardappel, appelcompote, chips van kippenhuid en gevogeltejus (36 euro). Het signatuurhapje was mousse van Comté-kaas met crumble van olijf, raketsla en siroop van berkensap (13 euro). We sloten af met in de rum gemarineerde banaan met banketbakkerscrème, selderjus, gerookte meringue met noten en selder- en koffie-ijs (15 euro). Alles was verzorgd en lekker.