Software en vakbonden, één strijd

Informa Europe gooide de voorbije jaren hoge ogen met zijn softwarepakket voor advocatenkantoren. Nu wil het bedrijf uit Wolvertem de brede juridische markt aanboren. Het contract met ABVV is al binnen.

C icero LawPack, zo heet het softwarepakket waarmee Informa Europe intussen 500 advocatenkantoren in België en Nederland heeft uitgerust. De software, gebaseerd op de Microsoft SQL-server (in Visual Basic), is bedacht en ontworpen door advocaten en is erop gericht tijd en kosten te besparen in het administratieve beheer van een kantoor. Modules als relatiebestanden, urenregistratie, boekhouding en facturatie worden in Cicero aan elkaar gekoppeld, zodat gegevens maar één keer moeten worden ingevoerd.

Informa Europe werd in 1983 opgericht. Het bedrijf maakte vooral naam als leverancier en installateur van hardware. “Van bij het begin hebben we ons toegelegd op advocatenkantoren,” zegt Christof De Neys, zaakvoerder van Informa Europe. “We werkten daarbij volgens het concept van full service: hardware installeren, netwerkintegratie en zorgen voor de complete service met opleiding en naverkoop.” In 1999 stopte het bedrijf echter met de verkoop van hardware. Dat was een harde noot om te kraken: van de vier werknemers waren er twee technici die de opvolging van de verkochte hardware verzorgden. Ze bleven nog in dienst tot 2000. Dat jaar werd een verlies geboekt van bijna 40.000 euro op een omzet van 373.129 euro. Het herstel kwam er pas in 2002. De omzet klom tot 394.477 euro en er werd weer winst gemaakt (41.988 euro).

Volgens De Neys werpt de nieuwe koers nu pas zijn vruchten af. “Voor 2003 schat ik dat we mogen rekenen op een omzet van bij de 650.000 euro.” Informa heeft nu maar twee fulltime ontwikkelaars in dienst. De rest wordt uitbesteed aan freelancers.

Informa Europe haalde een contract binnen om de veertien juridische afdelingen van de ABVV-FGTB te automatiseren. “Het is een logische stap om ons te richten tot de juridische diensten van grote bedrijven,” aldus De Neys. Op de klantenlijst prijken nu al Carrefour en FNV Bureau Beroepsziekten in Amsterdam. Cicero LawPack is ook in het Engels verkrijgbaar. De Neys: “Er staat een project op stapel met een groot advocatenkantoor uit de VS. Als dat positief uitdraait, beleven we onze grote doorbraak.”

Wouter De Broeck

“Er staat een project op stapel met een groot advocatenkantoor uit de VS. Als dat positief uitdraait, beleven we onze grote doorbraak.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content