Royaal Italiaans

Bistro Nazionale opende ruim een jaar geleden en kwam op de plaats van de bekende wijn- en bierbar Delecta in Elsene. In de druk bezochte en hippe eet- en drinkgelegenheid serveert men gevarieerd en lekker Italiaans eten voor democratische prijzen. De porties zijn royaal, zodat niemand met honger buiten hoeft te gaan. Bistro Nazionale heeft de inrichting van een moderne Italiaanse brasserie met zitbanken bekleed met blauwe velours, zwarte houten stoelen, tafels in eik en Carrara-marmer en op de vloer een dambord van cementtegels. Het restaurant maakt deel uit van de Cocina-groep,

De kaart volgt gedeeltelijk de seizoenen. In de keuken is chef-kok Antonio Coppola druk in de weer. Hij is een van de vier vennoten van de groep. Voor het aperitivo zijn er plankjes met antipasti (10 euro per persoon) of kiest men zelf enkele kleine gerechten. De keuze is uitgebreid. Bij de salumi treft men culatello di zibello of bresaola di manzo, bij de formaggi scamorza al forno of parmigiano con miele al tartufo en bij de vari is er piadina, een soort pannenkoek gevuld met parmaham. De hoofdgerechten zijn ingedeeld in drie categorieën: klassiekers uit de Italiaanse bistro, salades en pastabereidingen, die in een koperen pan op tafel komen.

Wij kozen als hapje calamari, krokant gefrituurd in olijfolie, goed gekruid en opgediend met een potje mayonaise met citroen en een vleugje knoflook (12 euro). Als smakelijk pastagerecht bestelden we orecchiette met gesmolten kerstomaatjes en burrata (13 euro). Er volgde een babykreeft van de grill, smakelijk hoewel iets te ver gegaard en opgediend met aardappel in veldkleed van de grill, salade en citroenmayonaise (25 euro). Ook was er scaloppine van sappig kalfsvlees in een brosse, goudbruin gebakken korst. De escalope kwam met kruidensaus, portobellopaddenstoelen, groenten en frieten van aardappel in veldkleed (18 euro). In het glas kwam een Tenute Chiaromonte Elè Primitivo Puglia, een rode wijn die kwaliteit en plezier voor z’n geld bood (8 euro per glas, 34 euro per fles). Wij misten een vingerdoekje voor bij de kreeft, vonden de drukte lawaaierig en de ruimte beperkt. Die ongemakken namen wij er graag bij, want het eten was lekker en de prijzen waren licht verteerbaar. We sloten af met een eersteklas tiramisu (7 euro).

Bistro Nazionale

Lannoy straat 2

1050 Elsene

Tel. 02/657.09.75

Dagelijks geopend

www.bistronazionale.be

Kader: drukke stadsbistro

Onthaal en bediening: vlot, vriendelijk in het Italiaans en het Frans

Keuken: Italiaans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content