BELLE EPOQUE

3000 Leuven, Bondgenotenlaan 94
...

3000 Leuven, Bondgenotenlaan 94 tel.: 016 22 33 89, fax: 016 22 37 42 creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: Franse, klassieke schotels chef: Ludo Tubée keuken open: van 12.00 tot 14.30 u. en van 19.00 tot 21.30 u. sluitingsdag: zo, ma vakantie: krokusvakantie, 23/7-15/8 prijzen: à la carte: 45 euro - lunch: 30 euro - lunch drank inbegrepen: 46 euro - menu's van 53 euro tot 60 euro - dranken: aperitief: 9 euro - fles water: 4 euro - glas bier: 2 euro - fles huiswijn: 24 euro - glas huiswijn: 6 euro traiteur specialiteiten: salade van kreeft met appel: 31 euro - ganzenlever met gekarameliseerde appeltjes: 21 euro - Bresseduifje met truffelessence: 28 euro - lamsnootjes met dragon: 25 euro - aardbeien Romanoff: 9 euro accommodatie: feestzaal speciale activiteiten: snelle lunch binnen het uur opgediend decor: klassiek Om uit te blinken, hoeft een kok niet iets speciaals te doen. Ook door eerlijk te koken met eersteklas producten kan zijn werk opvallen. Ludo Tubée is zo'n kok. 3000 Leuven, Hogeschoolplein 10 tel.: 016 20 25 32, fax: 016 20 11 26 e-mail: sirepynnock@frankfol.be, internet: www.frankfol.be creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: Frans-Belgische, inventieve, vegetarische schotels chef: Frank Fol keuken open: van 12.00 tot 14.45 u. en van 19.00 tot 21.45 u. sluitingsdag: ma, zo-av, za-mid vakantie: drie weken in augustus prijzen: à la carte: 50 euro - lunch: 36 euro - lunch drank inbegrepen: 50 euro - menu's van 36 euro tot 79 euro - dranken: aperitief: 8 euro - fles water: 3,50 euro - glas bier: 2 euro - glas huiswijn: 5,95 euro - kindermenu: 21,20 euro traiteur specialiteiten: gebakken sint-jakobsschelpen met veldsla en knolselderij: 36,40 euro - zeebaars met gekonfijte tomaten en tapenade: 23,80 euro - duifje in de oven, zilveruitjes en erwtjes: 27,30 euro - ravioli van courgette en tijgergarnaal met sesamolie: 22,80 euro - lauwe compote van rode vruchten met citroenkaramel: 9,50 euro accommodatie: feestzaal (60 pers.), seminarie-infrastructuur (60 pers.), parkeerruimte, pendeldienst speciale activiteiten: themamaanden - driegangenlunch binnen het uur opgediend. decor: luxueus, sober Wie aan Frank Fol denkt, denkt aan groenten. Zijn keukenrepertoire is gebaseerd op gezond genieten. Er doen geruchten de ronde dat de Leuvense kok van plan is om een koksschool te openen: wordt vervolgd. 3001 Heverlee, Kapeldreef 46 tel.: 016 22 47 75, fax: 016 29 40 64 e-mail: restaurant.arenberg@pandora.be internet: www.restaurantarenberg.be creditcards: American Express, Diners Club, Eurocard, Visa keuken: Frans-Belgische, klassiek-moderne, vegetarische schotels chef: Lieven Demeestere keuken open: van 12.00 tot 14.00 u. en van 19.00 tot 21.00 u. sluitingsdag: zo-av, ma vakantie: krokusvakantie, herfstvakantie, tweede week paasvakantie, 20/7-11/8 prijzen: à la carte: 45 euro - lunch: 35 euro - menu's van 40 euro tot 50 euro - dranken: aperitief: 8 euro - fles water: 3,75 euro - glas bier: 2 euro - glas huiswijn: 5 euro - kindermenu: 20 euro traiteur specialiteiten: gebraiseerde varkensnek met ganzenlever en mosterd: 17 euro - taartje van half gekonfijte tomaat met garnalen: 20 euro - kabeljauwrug onder korstje van rozemarijn: 21 euro - gebraiseerde kalfstong met zwezerik, champignons en truffel: 20 euro - carpaccio van ananas met coulis van lavendel en yoghurtparfait: 8 euro accommodatie: feestzaal (80 pers.), seminarie-infrastructuur (60 pers.), parkeerruimte speciale activiteiten: wijndegustaties, livemuziek, lunch à la carte decor: sober modern De gebouwen dateren van de zeventiende eeuw. In de lente van 1996 werden ze omgetoverd tot een gezellig, modern restaurant, waar de tafels voldoende ver van elkaar staan om een confidentieel gesprek te kunnen voeren. Eigenaar Lieven Demeestere is een gedreven chef, die weet waar het in dit vak om gaat: creativiteit en streven naar perfectie, maar ook regelmaat en organisatie. Het onthaal en de professionele bediening vallen onmiddellijk op. Lieven Demeestere heeft de room in de ban gedaan en zich bekeerd tot olijfolie, kruiden en krachtige bouillon. Op werkdagen wordt het menu à la carte voorgesteld: iedere tafelgast stelt zijn eigen driegangenmaaltijd samen uit acht voor-, acht hoofd- en acht nagerechten. Zo kweek je een hecht, uitgebreid klantenbestand.