Plugnotes, digitaliseren zonder programmeren

© ISOPIX

Zonder ERP-systeem, software voor operationele planning, zouden ondernemingen soms nog een beroep moeten doen op pen en papier. Maar wat als je als klein bedrijf geen groot ERP-pakket hebt? Camille De Bruyn, de CEO van het Waalse Plugnotes, legt uit hoe haar start-up daar een oplossing voor heeft.

Wat doet Plugnotes? “We bieden kmo’s de mogelijkheid hun operationele processen te digitaliseren zonder programmeerwerk. Ze hebben dan geen externe softwareontwikkelaars nodig. We zorgen er zo voor dat bedrijven die geen ERP-software hebben, toch hun werking kunnen digitaliseren.”

U realiseert een droom van uw vader. “Dat klopt, mijn vader is medeoprichter. Hij heeft lang gewerkt in de logistiek en de detailhandel. Daar heeft hij een gat in de markt gezien.”

Hebt u al klanten? “We bestaan nog maar ongeveer een jaar, maar we hebben al een tiental klanten. Ze krijgen vier weken om de software te evalueren. Nog geen enkel bedrijf heeft afgehaakt. Onze grootste uitdaging is nu het concept zonder programmeerwerk bekender te maken, maar dat lukt ons wel.”

Zijn er al inkomsten? “Ons doel is in juni break-even te draaien. Onze kosten zijn onder controle, ongeveer 10.000 euro per maand. De ontwikkeling is klaar voor gebruik op mobiele telefoon, tablet en pc. We zijn een software-as-a-servicebedrijf (dat werkt met softwareabonnementen, nvdr). Onze volgende uitdaging is de klantengegevens in België onder te brengen. Nu zitten ze in Duitsland.”

Blijft het bedrijf in de familie of stelt u het kapitaal open voor investeerders? “Ons doel is om het bedrijf te financieren met eigen middelen tot we een investeerder vinden die onze markt en onze uitdagingen begrijpt. We staan open voor investeerders, maar niet tot elke prijs.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content