Pech voor Woods

De nummer één van de wereld raakt niet uit nesten.

De problemen blijven Tiger Woods achtervolgen. Iets meer dan een week geleden moest de Amerikaan zich terugtrekken uit de laatste ronde van het Players’ Championship in Florida, omdat hij te veel last had van een ontstoken nekwervel. Hij ondervond al hinder toen hij in april zijn wederoptreden maakte tijdens de US Masters, maar ontkende toen dat het iets te maken had met het auto-ongeval dat zijn huwelijksproblemen in november vorig jaar in de openbaarheid bracht.

Woods is diep ontgoocheld dat hij voorlopig niet kan trainen om opnieuw naar zijn beste niveau toe te groeien, onder andere door intensief aan zijn swing te werken, maar stuurt zijn toernooiprogramma voorlopig niet bij. Zodra de ontsteking genezen is, gaat hij trainen. In juni neemt hij deel aan het Memorial Tournament in Ohio en daarna, van 17 tot 20 juni, aan de US Open op Pebble Beach.

Tijdens de recente US Masters werd Woods vierde, wat na een afwezigheid van vijf maanden een goed resultaat was. Maar daarna miste hij de cut (met acht slagen) in het Quail Hollow Championship in North Carolina en gaf hij op in Sawgrass.

Voor Tiger Woods, die een zeer intense speelstijl heeft, is dit niet het eerste fysieke leed. Hij werd al twee keer aan de knie geopereerd en won de US Open ondanks een zeer pijnlijke knieblessure en een dubbele stressfractuur. Maar deze keer komen de blessure en het dipje in zijn spelniveau op een wel heel ongelegen moment: Hank Haney, al zes jaar zijn technische coach, heeft aangekondigd dat hij de samenwerking stopzet. Een breuk die al een tijdje in de lucht hing, want de kritiek op de werkwijze van Haney, vooral van tv-consultants en collega’s van Woods, werd almaar scherper.

Met Haney, die zelf Butch Harmon opvolgde, won Woods 31 toernooien in de US PGA en zes majors op veertien. Woods bedankte Haney voor “zijn inzet en vriendschap”, maar gaf niet de minste hint over zijn opvolging. “Er zijn veel dingen die ik in orde moet brengen in mijn leven, en dit is er nog eentje bij. Gemakkelijk wordt dat niet, temeer omdat iedereen me op de vingers kijkt. Gelukkig heb ik vrienden en collega’s die al zo een moeilijke periode doormaakten en klaar staan om te helpen”, zei Woods..

Alsof het niet volstaat, duiken ook nog eens nieuwe geruchten op over Woods, die naar verluidt voor een dure echtscheiding staat. Een anonieme enquête van het Amerikaanse Sports Illustrated wees uit dat 24 procent van de 71 spelers in de US PGA Tour vermoeden dat Woods doping gebruikt. Na zijn knieoperatie liet Woods zich immers behandelen door de Canadese arts Anthony Galea, die er in de States van wordt verdacht dat hij atleten doping geeft.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content