De ontbijt-, lunch en theezaak Pistolet Original in Brussel gebruikt eersteklas Brusselse pistolets met een knapperige korst. Het beleg varieert van klassiek tot inventief. Geregeld kiezen bekende Belgis...

De ontbijt-, lunch en theezaak Pistolet Original in Brussel gebruikt eersteklas Brusselse pistolets met een knapperige korst. Het beleg varieert van klassiek tot inventief. Geregeld kiezen bekende Belgische koks de samenstelling van een broodje. Het gaat onder meer om Lionel Rigolet, Stefan Jacobs, Peter Goossens, Gérald Watelet, Giovanni Bruno, Christophe Hardiquest, Sofie Dumont, David Martin en Eric Martin. Ook de slager Hendrik Dierendonck mocht een broodje ontwerpen. Deze maand is de Japanse sterrenchef Tomoyasu Kamo aan de beurt. Zijn creatie bestaat uit een pistolet met zalm die langs één kant is gebakken, versierd met sla, radijsjes, groene asperge, groene shiso, rode shiso en witte, gebrande sesam. Dat wordt versterkt met twee sausjes: wasabimayo en teriyakisaus. De creatie van Tomoyasu Kamo is zes maanden beschikbaar en kost 8,5 euro. Pistolet Original heeft twee vestigingen in Brussel en verzorgt ook catering en levering aan huis.