NICHESPELER

MET VLAAMS KAPITAAL.

“De huidige promotietarieven voor vluchten naar de Verenigde Staten spelen in ons voordeel,” zegt Geert Raes, algemeen directeur van L & G International nv. “Reizen naar Amerika lagen al een tijdje goed in de markt. Dat vormde ook de ontstaansreden van L & G International. Maar door de komst van City Bird hebben nu ook grote touroperators als Sunair, JetAir en Neckermann hun concurrentieslag geconcentreerd op dat continent. Dat is gunstig voor ons.”

Wings ‘n Wheels, de merknaam van L & G International nv, is een Vlaamse touroperator die in september 1992 werd opgericht door Lucrèse Vanneste rond één nicheproduct : fly & drive-reizen naar de Verenigde Staten en Canada op maat. “Dus geen voorgekauwde reizen met een vastgelegde reisroute,” specificeert de 40-jarige West-Vlaming die enkele jaren geleden, na een carrière in het hotelwezen, zich bij zijn echtgenote voegde in het bedrijf. “Wij willen geen budgetreizen. Onze klanten behoren tot het midden- of hoger kader en passen hun reis aan een familie- of vriendenbezoek ginds aan. Daarom ook werken wij nooit met chartermaatschappijen. Die bieden onvoldoende flexibiliteit. Onze klant, vaak ook een zakenreiziger, kan zelf kiezen met welke luchtvaartmaatschappij hij vliegt. Op die manier kan hij optimaal gebruikmaken van zijn frequent flyer-programma hij spaart extra mijlen of gebruikt bonussen op. Een groeiend klantensegment vormen ook de kapitaalkrachtige gepensioneerden, die er voor anderhalve maand tot twee maanden op uit trekken.”

Om dit eerder welstellende reispubliek beter te bedienen, werd in 1994 beslist om samen met Steve Hellemans, ex-collega van Lucrèse Vanneste bij Wasteels Reizen en gedelegeerd bestuurder van Welcome USA Tours Co. in Orlando, een bedrijf op te starten : Welcome Homes USA Co. “De bedoeling is tweeledig,” aldus Geert Raes. “Enerzijds vervullen wij een service naar de eigenaars toe die hun huis willen laten beheren en renderen als ze afwezig zijn, anderzijds spelen wij in op een vraag van vakantiegangers om niet in een hotel maar in een villa te verblijven tijdens hun reis.”

Het kapitaal van L & G International werd eind vorig jaar opgetrokken van 2 naar 4,5 miljoen frank. Het aantal klanten stijgt met een verzekerende regelmaat, van 2500 in 1994 over 4200 in ’95 naar 5000 vorig jaar. De omzet evolueert evenredig, van 40 miljoen frank in het opstartjaar 1993 naar 80 miljoen in 1995 en 100 miljoen vorig jaar. In 1996 opteerde het duo om een productdiversificatie door te voeren. Geert Raes : “Wij wilden het bestemmingsrisico van de onderneming verlagen.” Zo gezegd, zo gedaan. Sinds een goede maand ligt van Wings ‘n Wheels ook een brochure Australië en Nieuw-Zeeland bij de reisagent, volgend jaar volgt Mexico. De formule blijft identiek : fly & drive-reizen op maat.”

GEERT RAES (L & G INTERNATIONAL) De formule van de ‘fly & drive’-reizen wordt uitgebreid naar Australië, Nieuw-Zeeland en Mexico.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content