MobieTrain haalt weer kapitaal op

Het Genkse microleerplatform MobieTrain haalt 9 miljoen euro vers kapitaal op. Het is de derde kapitaalverhoging in drie jaar. In 2020 deed het in 2015 opgerichte bedrijf een ronde van 1,8 miljoen euro en vorig jaar was er een kapitaalinjectie van 4 miljoen.

Met de nieuwe kapitaalronde haalt MobieTrain ook nieuwe investeerders binnen. De ronde is geleid door Fortino Capital Partners, het fonds van de voormalige Telenet-toppers Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, en BNP Paribas Fortis Private Equity. Eerdere investeerders als Concentra, Force Over Mass Capital en LRM deden ook opnieuw mee.

De derde kapitaalronde in evenveel jaar is een bewuste keuze, legt CEO en medeoprichter Guy Van Neck uit: “We willen op een slimme manier kapitaal ophalen. Er zijn bedrijven die gigantisch veel geld hebben ingezameld, maar wel tegen gigantische waarderingen. Zulke bedrijven zouden de komende jaren weleens in de problemen kunnen komen. Wij hebben altijd geld opgehaald tegen goede voorwaarden. In plaats van te kiezen voor één grote ronde gaan we stap voor stap. We hebben telkens kleine mijlpalen, die we willen halen.”

Het edtechbedrijf geeft zijn omzet niet vrij, maar de nominatie voor het Deloitte Fast 50-klassement betekent dat MobieTrain een van de snelstgroeiende techbedrijven van het land is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content