‘Meer dan een CEO zoeken’

Marie Hélène De Coster

WIE

Marie Hélène De Coster (54)

WORDT

Managing partner Heidrick & Struggles.

WAS

Na haar taalopleiding aan de universiteit in het Franse Clermont-Ferrand begon Marie-Héléne De Coster haar loopbaan bij Dow Chemical, waar ze ervaring opbouwde in marketing en salesmanagement. Daarna werkte ze onder meer bij Borderless. Toen ze aan de slag ging bij Russell Reynolds België, kwam ze in de executive-searchsector terecht. Na Russell Reynolds volgde een eerste passage bij die andere topvijfspeler in de sector: Heidrick & Struggles (2006-2012). Daarna werkte ze bij Arceo Engineering, waarna ze in 2016 opnieuw bij Heidrick & Struggles terecht kwam. Ze nam er de leiding over de Healthcare-afdeling in het kantoor in Brussel.

WIL

Nu wordt ze managing director en “de prioriteit voor het komende jaar is Heidrick & Struggles in België opnieuw op de kaart te zetten en het tot de referentie te maken voor corporate executive search en leadership consulting”.

“Wij doen meer dan gewoon een CEO zoeken. Het is ook onze taak nieuwe directieleden te zoeken. Ook de raad van bestuur krijgt steeds meer aandacht. We zoeken onafhankelijke bestuurders, maar we maken ook een evaluatie van een raad van bestuur, een leidinggevende, het team of de hele organisatie. Een executive searcher is ook een bedrijfsadviseur.”

“We willen ook inspelen op de nieuwe tendensen. We merken bijvoorbeeld een stijgende vraag naar successieplanning in bedrijven. We begeleiden hen om leidinggevenden met een hoog groeipotentieel te vinden en hen tijdig voor te bereiden op de opvolging in de raad van bestuur en in het directiecomité. Ook gender speelt een rol. Een raad van bestuur van een beursgenoteerd bedrijf moet uit een derde vrouwen bestaan.”

VRIJE TIJD

Gezin, trekking, historische romans en diners met vrienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content