Leven van week tot week

Het bedreigde foliënbedrijf Fardis wil overleven met de hulp van een crisismanager: gewezen bankier Roel Van Hollebeke. “Het is allemaal een kwestie van naar de mensen te luisteren.”

Hij zegt dat hij vooralsnog goed slaapt, maar overdag is zijn portie stress ruim bemeten. Roel Van Hollebeke heeft de zware opdracht op zijn schouders om het foliënbedrjf Fardis naar een turnaround te begeleiden. “Of het lukt, kan niemand weten; ook ik niet,” zegt Van Hollebeke. “Wat ik wel weet, is dat we de situatie van week tot week evalueren en dat het voorlopig zeker niet de verkeerde kant opgaat.”

In één adem looft de crisismanager de houding van het personeel én van de vakbonden. “De wil om er voor 100% voor te gaan, blijft aanwezig,” zegt hij. “Soms verbaast het me dat mensen nog zo enthousiast kunnen zijn, ondanks de moeilijke toestand van het bedrijf. Mijn respect wordt er alleen maar groter door.”

Met Fardis, dat sinds Kerstmis 2002 onder gerechtelijk akkoord leeft, kan het voorlopig nog alle kanten uit. “Als er echt geen uitkomst is, zullen we de doodstrijd niet nodeloos rekken. Dan kies ik voor de korte pijn. Maar zo ver is het zeker niet.”

Van Hollebeke, Turnhoutnaar, vader van drie dochters en econoom van opleiding, heeft een cv van vijf A4-vellen. Na twee jaar als revisor bij het Brusselse kantoor Touche Ross werkte hij als financieel deskundige, eerst voor Cera en vervolgens voor Fortis. “Die ervaring in de bankwereld komt me in de huidige situatie uitstekend van pas,” zegt hij. “Ik weet wat bankiers willen.” Na zijn bankavonturen wordt hij manager bij Lenarts-Heremans (gespecialiseerd in financiële ondersteuning en managementsupport). In maart 2002 begon hij zijn eigen bedrijf, Van Hollebeke & co., dat bedrijven in moeilijkheden begeleidt. In een personeelstest bij Fortis werd hij ooit omschreven als ‘een bedrijfsman’ en ‘een vormer’. Niemand die het bij Fardis durft tegen te spreken.

Karel Cambien [{ssquf}]

Roel Van Hollebeke (46).

Is: interim-manager van Fardis.

Vrije tijd: familie, lezen, lopen, zwemmen, bergbeklimmen, motorrijden.

“Het enthousiasme van het personeel en van de vakbonden is verbazingwekkend. Mijn respect wordt er alleen maar groter door.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content