IRONMANAGERS 2008

De vzw Ironmanagers2008 (www.ironmana-gers2008.be) werd in 2005 opgericht onder impuls van super(iron)man Stefaan Engels. Dit jaar wil deze atleet maar liefst twintig volle triatlons op zijn naam zetten, “omdat er ergens in de wereld iemand is die er achttien heeft”.

De stichting beschikt over een budget van 100.000 euro en telt vier officiële sponsors: Carglass, Biover, Partena, Prodac. Ironmanagers2008 telt honderd leden, onder wie ook een tiental vrouwen. En zonder onderscheid mensen die ofwel een kaderfunctie bekleden in een bedrijf, ofwel een zelfstandig beroep uitoefenen. Het lidmaatschap bedraagt 600 euro op jaarbasis. “Dat is relatief weinig geld als je weet wat je daarvoor terugkrijgt”, zegt bestuurslid John Geernaert, zelf projectontwikkelaar in Oost-Vlaanderen. “Elke deelnemer krijgt individuele trainingsschema’s, naast sportieve én medische begeleiding door professionals.”

De organisatie maakt zich onder voorzitterschap van Stefaan Lauwers (van het sociaal secretariaat Partena) sterk dat ze haar leden in één, twee of drie jaar professioneel begeleidt naar een van de 22 officiële Ironmantriatlons die elk jaar ergens in de wereld worden georganiseerd. Op 1 november van dit jaar nemen de Vlaamse managers deel aan de Ironman in Florida. Dat betekent: 3,8 kilometer zwemmen in zee, 180 kilometer fietsen en een marathon van 42,2 kilometer.

De vzw Ironmanagers2008 heeft zich tot doel gesteld om elk jaar een dertigtal nieuwe leden aan te trekken. Op de vraag waarom je moet deelnemen, heeft elk lid zijn eigen antwoord: de sportieve grenzen verleggen, nood aan een nieuwe uitdaging, je lichaam leren kennen, een positief imago opbouwen, gezonder leven of het fameuze zwarte gat vermijden na een professionele sportcarrière. Eentje doet het zelfs voor een wel heel aparte reden: om méér te sporten in plaats van minder, zoals zijn lief vroeg. Wat vaststaat: zonder steun van het gezin en begrip van het bedrijf moet je er niet aan beginnen. Maar als die er zijn, is een Ironman de ultieme kick. “Vanuit het bedrijfsleven komt er alleen maar respect, bewondering en begrip”, zegt John Geernaert. “De onderliggende boodschap is voor velen duidelijk: als je een ijzeren sportman bent, moet je ook een ijzeren manager zijn. Op beide terreinen zijn zaken als wilskracht, timemanagement, gezonde ambitie, bereidheid om grenzen te verleggen en stressbestendigheid onontbeerlijk, zo niet cruciaal.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content