“HR-communicatie biedt flinke groeiperspectieven”

TMP Worldwide Advertising & Communications heeft een nieuwe managing director: Karin Legein. Ze leert bedrijven hoe ze met hun medewerkers moeten communiceren.

Bedrijven zijn zich ervan bewust dat ze hun beste werknemers pas kunnen behouden als ze een sterk imago hebben. Dat betekent dat HR-communicatie een steeds belangrijker onderdeel van hun business wordt. Voor ons zitten daar dan ook interessante groeiperspectieven in.” Karin Legein, net aangesteld als managing director van TMP Worldwide Advertising & Communications, is optimistisch gestemd. “Omgaan met menselijk kapitaal wordt cruciaal voor een goede bedrijfsvoering,” zegt ze. “Daarom doen bedrijven meer en meer een beroep op gespecialiseerde adviesbureaus voor HR-communicatie. TMP Worldwide Advertising & Communications is er daar één van.”

TMP helpt bedrijven bij het aantrekken van nieuwe mensen en het behouden van de huidige medewerkers door een sterk werkgeversimago te creëren en dat te vertalen in rekruteringsadvertenties, een consistente interne communicatie en doelgerichte studentencommunicatie. Legein: “Zelfs in periodes dat het economisch wat minder gaat, zijn bedrijven op zoek naar het beste talent. En dat talent heeft nog altijd de keuze tussen verschillende bedrijven. Aan ons de opdracht om ze in de goede richting te sturen.”

Managing director is niet de eerste functie van Legein binnen TMP. Ze was er voorheen aan de slag als sales manager en sales director. Vóór haar komst bij TMP was ze ook al in de human-resourceswereld actief met functies bij onder meer Vacature en Jobscareer. TMP Worldwide is de dochter van Monster Worldwide, wereldleider op het vlak van on-linerekrutering en het moederbedrijf van Monster, ‘s wereld grootste carrièresite.

“Karin Legein is van bepalende invloed geweest op de recente groeicijfers van TMP Worldwide. Ze heeft een flink aantal nieuwe klanten bij ons binnengebracht,” zegt Patrick Lamoral, country manager van Monster Worldwide. “Om de groei te ondersteunen heeft TMP Worldwide trouwens heel wat bijkomende krachten aangeworven voor de verkoopafdeling en de klantendienst.” A.M.

Karin Legein (39).

Is: managing director van

TMP Worldwide Advertising & Communications.

Vrije tijd: paardrijden.

A.M.

“Omgaan met menselijk kapitaal wordt cruciaal voor een goede bedrijfsvoering.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content