Het schimmenspel rond Think-Media

Maurice De Velder verkocht onverwachts bijna 14% van de aandelen van zijn bedrijf Think-Media. Speurders in de Zillion-zaak volgen alles met meer dan gewone aandacht.

Bijna onverhoeds meldde Think-Media-topman Maurice De Velder vorige week dat hij zijn participatie in zijn bedrijf terugbracht van 62,23% naar 48,30%. Volgens de officiële participatiemelding verkochten De Velder en de aan hem gelieerde bedrijven Dherco, Livius en Intellisoft in totaal 4870 aandelen van de 137.289 die ze bezaten.

De melding zal allicht met veel belangstelling worden gelezen door de speurders van het Antwerpse parket die, als uitloper van het onderzoek naar ex- Zillion-baas Frank Verstraeten, de aanstelling van een onderzoeksrechter vragen om de aandelentransacties van De Velder na te gaan. Officieel gaat het om 10.000 Think-Media-aandelen die bij Verstraeten werden gevonden. Die kunnen bijna niet anders dan – minstens gedeeltelijk – van De Velder afkomstig zijn, maar volgens sommige bronnen zou De Velder bijna een kwart van zijn aandelenpakket niet hebben kunnen voorleggen aan het parket.

Het is niet de eerste keer dat De Velder in een lastig parket wordt gebracht. Volgens MaoMagazine is de verkoop van vastgoedpoot DB Invest voor 8,64 miljoen euro – een meerwaarde van 6,05 miljoen euro – aan het Brusselse Mangrove minstens ten dele een papieren verkoop. Het internetmagazine vraagt zich af waar Mangrove, dat een maatschappelijk kapitaal heeft van amper 302.455 euro en een eigen vermogen van 42.737 euro, dat geld vandaan haalt. Bovendien blijken de aandeelhouders – Paul Westdorp, de NV Kapman van Freddy Van Lancker en de NV Varoomshka van Marc Ramault – ook alledrie bestuurders te zijn bij Think-Media.

Volgens Think-Media had Mangrove eind maart al 4,12 miljoen euro betaald. Gedelegeerd bestuurder Kris Dekelver van Think-Media ziet weinig graten in de deal. “Die mensen zijn de vroegere minderheidsaandeelhouders van DB Invest. Dat bespaart tijd, omdat ze weten wat ze kopen.”

Een deel van het geld (2,5 miljoen euro) wordt betaald door een door Think-Media uitgeschreven converteerbare obligatielening aan Mangrove over te dragen. “Met de rest van het geld willen we investeren in radiozender 4FM,” stipt Dekelver aan. Insiders stippen echter aan dat ook de overige 1,62 miljoen euro afkomstig is van een kwijtgescholden schuld van Think-Media aan DB Invest. Helaas was Dekelver bij het ter perse gaan niet meer bereikbaar voor commentaar.

L.H. [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content