‘De poort naar Noord-Amerika openen’

Marie Bouillez

WIE

Marie Bouillez (41)

IS

Managing director van het Brusselse investeringsfonds Theodorus

WAS

Marie Bouillez haalde het diploma van handelsingenieur aan de Solvay Business School. Daarna volgde ze het Private Equity & Venture Capital-programma aan de Harvard Business School. Sinds 2007 begeleidt ze start-ups in groeisectoren zoals biotech bij het investeringsfonds Theodorus. Ze was van 2010 tot 2017 aan de slag als managing director van de incubator i-Tech. Sinds 2020 is ze managing director van Theodorus, dat in Montreal een eerste buitenlands kantoor heeft geopend.

WIL

“Wij willen jonge Belgische bedrijven helpen om de poort naar de Noord-Amerikaanse markt sneller te openen. Dat is belangrijk voor start-ups, want het gros van de biotechmarkt bevindt zich daar. Ondertussen zitten er twee Canadese investeerders uit Québec in het kapitaal van ons fonds Theodorus IV. Zij zijn ook in Amerika actief.”

Theodorus investeert in techbedrijven die over een belangrijke intellectuele eigendom beschikken. “We hebben een derde biotech, een derde medtechs en een derde ingenieursbedrijven en specialisten in digitalisering in portefeuille. Ze moeten naast hun groeipotentieel ook internationale ambitie hebben. De investeerders verwachten een rendement van 15 procent. Op termijn willen we tien tot vijftien bedrijven in portefeuille hebben in Canada en in België. Wij zijn van plan meer participaties te nemen in Canadese bedrijven die in Europa actief zijn.” Theodorus IV heeft al vier investeringen gedaan in België (InhaTarget Therapeutics, Apaxen, Gepeceron en Kaspard) en drie in Canada (Icentia, Moonshot Health en Classcraft). Bouillez: “Een vierde wordt weldra aangekondigd. Ik kan al kwijt dat het over een participatie in de biotechsector gaat.”

VRIJE TIJD

Gezin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content