De kunst van het leiden

Séverine Delen hangt haar portfolio’s bij ING aan de wilgen en leidt nu The Art Society, een kunstdienstencentrum. Een wát?

Ze kleedt zich eerder als een zakenvrouw dan als een kunstenares. Maar de kap maakt nog niet de general manager. De viertalige Séverine Delen verkiest die titel met Angelsaksische allure boven die van directrice voor haar functie aan het hoofd van The Art Society. Dat ontmoetings- en dienstencentrum voor toekomstige verzamelaars in België wordt op 28 september boven de doopvont gehouden door BBL Private Banking, Hiscox, Christie’s en Jaguar.

Nu ze helemaal alleen aan het roer staat van de nieuwe kring, is het overigens niet gezegd dat haar interesse voor astronomie, haar talrijke sportactiviteiten, haar sociaal engagement (in 1990 ging ze in Rwanda een broodoven bouwen), nog dezelfde voedingsbodem zullen vinden als vroeger. Vooral omdat er aan het hoofd van The Art Society behoefte is aan een sterke – maar ook flexibele – persoonlijkheid. Séverine werd net voor de vakantie benoemd voor een initiatief dat onmiddellijk na de zomer startklaar moest zijn. Wedden dat de voormalige fondsmanager van ING Investment Management toch een aantal bekende gezichten zal terugzien?

Het curriculum vitae van Delen, de oudste dochter van een Antwerps financier, bevat een hele lijst van referenties van haar activiteiten als adviseur en analiste sinds 1996 in de wereld van economie en financiën, onder meer bij Tractebel, TVF (groep Cegedim) en ING. Maar haar belangstelling voor kunst is al even uitgesproken. Séverine Delen is al handelsingenieur aan het Ichec, maar op dit ogenblik volgt ze ook nog les in de Brusselse Academie voor Schone Kunsten – afdeling monumentale beeldhouwkunst – en een cursus aan de faculteit wijsbegeerte van de ULB, waar ze hoopt een diploma kunstgeschiedenis in de wacht te slepen. Ze is ook vastbesloten om haar artistieke activiteiten verder te zetten, meer bepaald het ontwerpen van lampen.

Serge Vanmaercke [{ssquf}]

Naam: Séverine Delen (30).

Wordt: general manager van The Art Society.

Vrije tijd: lezen, maar vooral de vriendenkring.

Wedden dat deze voormalige fondsmanager van ING Investment Management toch een aantal bekende gezichten zal terugzien?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content