CUSTOMER DIALOGUE SYSTEMS

Het Leuvense Customer Dialogue Systems ( CDS) verhoogt zijn kapitaal met ruim 3 miljoen dollar. Minder positief is dat de Amerikaanse expansie trager verloopt dan verwacht.

“We wisselen momenteel ontwerpen van contracten uit met een groot Amerikaans prospect. We hopen in de komende weken tot een deal te komen,” zegt gedelegeerd bestuurder Yannick Loop. CDS leverde zijn interactieve verkoopsysteem Customer Dialogue Manager totnogtoe aan Europese spelers als ABN-Amro, Deutsche Bank, Dexia en ING. Vorig jaar fuseerden de Amerikanen Travelers en Citicorp en ging ook daar de markt feitelijk open voor de verkoop van gecombineerde bank- en verzekeringsproducten – het speelterrein voor de Customer Dialogue Manager.

De verwachte groei vergt echter tijd. CDS US in New Jersey blijft voorlopig een bescheiden bedrijf met vier medewerkers. “We vorderen, maar het duurt langer dan gehoopt,” stelt Yannick Loop. “De top van de grote Amerikaanse financiële instellingen is helemaal voor bankverzekeren gewonnen, maar aan de basis is nog veel weerstand.”

Ondertussen krijgt de vorig jaar aangekondigde tweede kapitaalronde zijn beslag. Ze komt in totaal op ruim 3 miljoen dollar. Het personeel stapte op 7 juli 1999 in. In de komende weken verhogen ook de meerderheidsaandeelhouders ( Gilde IT Fund, Advanced Technology Ventures en Yannick Loop, die momenteel volgens financieel directeur Marc Blanpain “elk ongeveer een derde” van de aandelen controleren) hun inbreng. Op dat moment komen ook een aantal privé-personen voor in totaal een klein miljoen dollar aan boord, aldus Marc Blanpain. Onder hen Denis Payre, de stichter van Business Objects.

CDS (3,95 miljoen dollar kapitaal) verhoogde vorig jaar zijn inkomsten volgens de US Gaap-boekhoudnormen met 126% tot 4,25 miljoen dollar. De nettowinst bleef beperkt tot 41.447 dollar. De verkoop-, administratieve en algemene kosten verviervoudigden. De cash drain bedroeg 2,59 miljoen dollar. De voorgenomen beursintroductie is niet voor binnenkort. “We moeten laten zien dat onze inkomstenstroom voldoende stabiel is. Dat vereist een markt die voldoende maturiteit heeft,” stelt Yannick Loop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content