Alliantie om samen te groeien

ROBIN GEERS "We richten ons op de lagen onder de CEO." © HILDE LENAERTS

Robin Geers richtte twee jaar geleden Start-Up Survival op en organiseerde vorig jaar met Vlerick Business School de opleiding Scale-Up Masterclass. Deze week lanceert hij onder de naam Alliance nieuwe opleidingen.

Wat doet Alliance? “Met de Start-Up Masterclass en de Scale-Up Masterclass richtten we ons tot ondernemers en CEO’s. De CEO kan niet alle opleidingen volgen. Dat is gewoon te veel informatie voor één persoon. Met Alliance richten we ons op de lagen onder de CEO. De eerste opleiding, die volgend jaar in maart van start gaat, is voor het hoofd van de marketingafdeling in een scale-up. Die persoon moet samenwerken met de sales-, de product- en andere afdelingen, maar er is nog niet zo veel bekend over hoe dat moet.”

Heeft de coronapandemie het opzet veranderd? “Neen, het blijft een combinatie van offline en online. Eerst is er een introductiemeeting in levende lijve, daarna volgen de vijftig deelnemers de lessen online. We sluiten af met een afstudeerevenement, als corona dat mogelijk maakt. De opleiding zal wel korter zijn, vijf weken.” Robin Geers werkte Alliance samen uit met de Fin Matias Ketonen en de Duits-Colombiaanse Juliana Méndez. Ketonen is head of growth marketing bij Typeform in Barcelona en Méndez head of growth bij Lanes & Planes in Berlijn. Dankzij hen vergroot het internationale netwerk waar Alliance lesgevers vindt. “Dankzij Matias en Juliana hebben we ook toegang tot lesgevers van topbedrijven als Airbnb en N26. ”

Een cameraman sturen naar elke lesgever om de les op te nemen kost geld. Hebt u kapitaal opgehaald? “Neen. Doordat ik dit al twee jaar doe met eigen middelen, kan ik telkens herinvesteren in nieuwe masterclasses.”

Waarom is met Alliance een nieuwe naam nodig? “De naam Start-Up Survival is niet meer van toepassing omdat we ons niet tot enkel start-ups richten, maar ook tot scale-ups die al meer dan honderd medewerkers hebben. Ik vind Alliance een goede naam omdat we vooral een gemeenschap willen creëren, een alliantie van individuen die willen samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Hun doel is hun bedrijf te laten groeien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content