5X ETEN IN TRENDY KOPENHAGEN

FOX KITCHEN & BAR

In januari 2006 opende Fox Kitchen & Bar in Hotel Fox. Eenentwintig designers van over de hele wereld decoreerden de 61 slaapkamers op een individuele manier. Chef-kok Anders Barsøe werd teruggeroepen uit New York, waar hij werkte in de keuken van het zeer innovatieve restaurant WD-50. In Fox Kitchen & Bar kokkerelt hij met gezonde en voedzame Scandinavische seizoensproducten. Keuken en bar werken nauw samen. Bij elk gerecht hoort een speciale cocktail, die voor extra sensatie zorgt. Fox Kitchen sluit aan bij de rest van het hoteldesign: de Australische artiestengroep Pandarosa decoreerde de muren van de keuken, net zoals zij dat deden voor de hotelreceptie. Gemiddelde prijs à la carte plus drank: 50 euro per persoon.

Jarmers Plads 3, tel. +45 33 95 77 55. www.foxkitchen.dk

UMAMI

In mei 2005 opende Umami, het meest funky restaurant van Kopenhagen. Het eten is oosters georiënteerd en de decoratie werd uitgevoerd door de designfirma Orbit. Er is plaats voor 150 gasten. Op de gelijkvloerse verdieping kan je genieten van een Kirinbier, een martini of een sake met infusie van citroengras, terwijl je luistert naar lounge- en jazzmuziek. Of je kan de trap op, naar de rookvrije sushibar of het restaurant, waar de bereidingen een mengeling zijn van de Japanse en Franse keuken. Gemiddelde prijs à la carte plus drank: 65 euro per persoon.

Store Kongensgade 59, tel. +45 33 38 75 00. www.restaurant-umami.dk

KORIANDER

Deense lekkerbekken die vertrouwd zijn met de toprestaurants van Kopenhagen kennen de naam en kwaliteiten van chef-kok Singh Gill. Hij is van Indiase afkomst, is geboren in Denemarken en werd opgeleid door bekende Deense sterrenkoks als Paul Cunningham en Mikkel Maarbjerg. Hij leerde de klassieke keuken in het Franse gourmetrestaurant Søllerød Kro. Sing Gill opende Koriander, het eerste Indiaas/Franse gourmetrestaurant in een trendy omgeving. De groenten komen krokant op het bord en het vlees is bereid boven een houtskoolgrill. Singh Gill gebruikt de allernieuwste El Bullitechnieken, waardoor tandoori en tikka masala in schuim- of poedervorm worden gepresenteerd, in plaats van traditionele sausen. Gemiddelde prijs à la carte plus drank: 85 euro per persoon.

Store Kongensgade 34, tel. +45 33 15 03 15. www.restaurantkoriander.dk

SULT

Restaurant-café Sult is te vinden in het Deense Filminstituut ( Filmhuset), op vijfhonderd meter van Kongens Nytorv, en is genoemd naar de roman van de wereldberoemde schrijver Knut Hamsun. De elegante, moderne en kille setting doet denken aan de eethuizen van New York. Er is plaats voor 450 gasten. Chef-kok is Fredrik Ohlsson. Hij voelt zich nauw verbonden met de keuken van de Middellandse Zee. De spijskaart is internationaal georiënteerd, met zonnige gerechten uit Zuid-Frankrijk en Italië op de eerste plaats. Gemiddelde prijs à la carte plus drank: 55 euro per persoon.

Vognmagergade 88, tel. +45 33 74 17. www.sult.dk

GRILL-BAR

De trendy Grill-Bar is een gestileerde plaats waar je welkom bent voor een ontbijt, een lunch, een souper, een glaasje champagne of een sophisticated cocktail in de loungebar op de eerste verdieping. De inrichting is ook hier gebaseerd op de typische sfeer uit moderne Amerikaanse succesbrasserieën van New York, zoals China Grill, TriBeCa Bar & Grill, of Hudson Bar & Grill. De keuken is een cross-over van Aziatische en Amerikaanse invloeden, gekoppeld aan gerechten uit de landen rond de Middellandse Zee. De dag begint hier met twee eieren met spek en tomaat (6 euro) of een ontbijtbord (21 euro). Voor de lunch zijn er modieuze bereidingen, zoals tonijntartaar met koriander (21 euro) en ‘s avonds geniet je hier van ravioli met kreeft en spinazie (22 euro). Gemiddelde prijs à la carte plus drank: 50 euro.

Ny Ostergade 14, tel. +45 33 14 34 54 www.grill-bar.dk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content