Xior Student Housing NV, de geglementeerde vastgoedvennootschap (gvv of BE-REIT) gespecialiseerd in studentenhuisvesting, heeft een overeenkomst ondertekend voor de verwerving van twee nieuwe studentencomplexen in Delft en Den Haag.

De acquisitie heeft een investeringswaarde van ongeveer 24 miljoen euro. De huurwarden worden ingeschat op 1.375.000 euro. De transactie is onder meer onderhevig aan due diligence en een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden. De acquisitie van deze panden zal gebeuren via de verwerving van 100 procent van de aandelen in twee vastgoedvennootschappen.

Eerste stap in Delft

Het pand in Den Haag wordt opgericht aan de Waldorpstraat. Het zal 72 studio-appartementen tellen. In Delft komt het studentencomplex aan de Antonia Veerstraat 1-15. Dit complex zal 118 units omvatten. Het betreft een gedeeltelijke nieuwbouw en een gedeeltelijke reconversie. Volgens Christian Teunissen, CEO van Xior, is de transactie 'in lijn met de beoogde groeistrategie'. In Den Haag is Xior al aanwezig. In Delft wordt het de eerste eigendom van de Belgische groep.

Xior Student Housing is al sinds 2007 actief als eigenaar en exploitant van studentenhuizen in België en Nederland. Sinds november 2015 heeft Xior het statuut van openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap. De vastgoedportefeuille van Xior met een waarde van 194.753.000 euro ligt versspreid over België (37 panden) en Nederland (11 panden).

Xior Student Housing NV, de geglementeerde vastgoedvennootschap (gvv of BE-REIT) gespecialiseerd in studentenhuisvesting, heeft een overeenkomst ondertekend voor de verwerving van twee nieuwe studentencomplexen in Delft en Den Haag. De acquisitie heeft een investeringswaarde van ongeveer 24 miljoen euro. De huurwarden worden ingeschat op 1.375.000 euro. De transactie is onder meer onderhevig aan due diligence en een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden. De acquisitie van deze panden zal gebeuren via de verwerving van 100 procent van de aandelen in twee vastgoedvennootschappen. Het pand in Den Haag wordt opgericht aan de Waldorpstraat. Het zal 72 studio-appartementen tellen. In Delft komt het studentencomplex aan de Antonia Veerstraat 1-15. Dit complex zal 118 units omvatten. Het betreft een gedeeltelijke nieuwbouw en een gedeeltelijke reconversie. Volgens Christian Teunissen, CEO van Xior, is de transactie 'in lijn met de beoogde groeistrategie'. In Den Haag is Xior al aanwezig. In Delft wordt het de eerste eigendom van de Belgische groep. Xior Student Housing is al sinds 2007 actief als eigenaar en exploitant van studentenhuizen in België en Nederland. Sinds november 2015 heeft Xior het statuut van openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap. De vastgoedportefeuille van Xior met een waarde van 194.753.000 euro ligt versspreid over België (37 panden) en Nederland (11 panden).