De ambitie van het winkelcentrum is niet gering. Docks Bruxsel wil namelijk meer zijn dan enkel een winkelcentrum. Dat betekent dat het winkelcentrum aangevuld met uitgebreide eetgelegenheden, een avonturenpark en een bioscoop mikt op 8 miljoen bezoekers per jaar.

Docks Bruxsel wordt ook een belangrijke werkgever in het Brusselse: 2.000 directe en indirecte banen voor Brusselaars.

In totaal huizen er 113 merken in het nieuwe shoppingcenter, waarvan er 41 voor het eerst in Brussel te koop zijn. Zowel grote merken, als kleine onafhankelijke Belgische boetieks hebben er een plaats. Er zijn ook enkele Belgische primeurs zoals de Samsung Experience Store, H&M Home of Kiabi.

"Docks Bruxsel zal niet alleen aan de serial shoppers tegemoetkomen, maar ook aan de cinefielen, levensgenieters, cultuurliefhebbers en avonturiers", meldt Carl Mestdagh, CEO van vastgoedontwikkelaar Equilis.

Het gehele project, vanaf de aankoop van de site door Equilis, nam 10 jaar in beslag. De bouw startte in juli 2013.

Van stadskanker tot winkelcentrum

Equilis, de vastgoedtak van de groep Mestdagh uit Charleroi, is er uiteindelijk in geslaagd een stadskanker om te vormen tot een winkel- en vrijetijdscentrum van 58.000 vierkante meter.

"Iedereen verklaarde me gek toen ik in 2006 op dit dossier begon te werken. Er was niets in dit gebied. Niemand sprak toen over de opleving van het kanaal", zei projectleider Olivier Weets eerder deze maand in een interview met Trends.

Equilis hoopt dat Docks 8 miljoen bezoekers per jaar aantrekt. Om dat te bereiken, besteedde Equilis ook veel aandacht aan het milieuaspect. "Het was veel eenvoudiger en goedkoper geweest een klassiek winkelcentrum te bouwen", merkt Weets op. "Alleen al de aanleg van de groene gevels loopt tegen het miljoen euro aan."

De investering van Equilis bedraagt bijna 210 miljoen euro. (Belga/XA/BO)

De ambitie van het winkelcentrum is niet gering. Docks Bruxsel wil namelijk meer zijn dan enkel een winkelcentrum. Dat betekent dat het winkelcentrum aangevuld met uitgebreide eetgelegenheden, een avonturenpark en een bioscoop mikt op 8 miljoen bezoekers per jaar.Docks Bruxsel wordt ook een belangrijke werkgever in het Brusselse: 2.000 directe en indirecte banen voor Brusselaars.In totaal huizen er 113 merken in het nieuwe shoppingcenter, waarvan er 41 voor het eerst in Brussel te koop zijn. Zowel grote merken, als kleine onafhankelijke Belgische boetieks hebben er een plaats. Er zijn ook enkele Belgische primeurs zoals de Samsung Experience Store, H&M Home of Kiabi. "Docks Bruxsel zal niet alleen aan de serial shoppers tegemoetkomen, maar ook aan de cinefielen, levensgenieters, cultuurliefhebbers en avonturiers", meldt Carl Mestdagh, CEO van vastgoedontwikkelaar Equilis. Het gehele project, vanaf de aankoop van de site door Equilis, nam 10 jaar in beslag. De bouw startte in juli 2013. Equilis, de vastgoedtak van de groep Mestdagh uit Charleroi, is er uiteindelijk in geslaagd een stadskanker om te vormen tot een winkel- en vrijetijdscentrum van 58.000 vierkante meter."Iedereen verklaarde me gek toen ik in 2006 op dit dossier begon te werken. Er was niets in dit gebied. Niemand sprak toen over de opleving van het kanaal", zei projectleider Olivier Weets eerder deze maand in een interview met Trends.Equilis hoopt dat Docks 8 miljoen bezoekers per jaar aantrekt. Om dat te bereiken, besteedde Equilis ook veel aandacht aan het milieuaspect. "Het was veel eenvoudiger en goedkoper geweest een klassiek winkelcentrum te bouwen", merkt Weets op. "Alleen al de aanleg van de groene gevels loopt tegen het miljoen euro aan." De investering van Equilis bedraagt bijna 210 miljoen euro. (Belga/XA/BO)