De verkopende aandeelhouders zijn BNP Paribas Fortis Private Equity en management. Via een sale-and-rent-backoperatie neemt WDP het vastgoed te Londerzeel van Colfridis over. Logistiek dienstverlener Distrilog Group staat in voor de overname van de activiteiten van Colfridis en zal de gebouwen op zijn beurt huren van WDP. Het persbericht over de overname vermeldt een investeringsbudget van ongeveer 22 miljoen euro voor het vastgoed.

WDP is reeds lang vastgoedpartner van Colfridis en Distrilog. Het was al eigenaar van twee panden verhuurd aan Colfridis te Londerzeel en Bornem. Door de deal voegt het drie sites van in totaal 35.000 m² in het industrieterrein te Londerzeel aan zijn portefeuille toe. Het is na de aankondiging van een nieuwbouwproject in Zellik al de tweede Belgische transactie van WDP in drie maanden tijd. De investering past in het strategisch groeiplan 2016-20 van WDP, dat een uitbreiding van de portefeuille met 1 miljard euro tot 3 miljard euro over deze periode vooropstelt.

De voorbije jaren was WDP vooral erg actief op de Nederlandse markt. In de marge van de presentatie van de halfjaarlijkse resultaten bevestigde WDP ook zijn ambities op de Luxemburgse vastgoedmarkt. Zo sloot het recent een principe-overeenkomst voor de aankoop van een eerste gebouw in het Groothertogdom met een investeringswaarde van 22 miljoen euro en heeft het ook een optie op een concessiegrond van circa 9 hectare met ontwikkelingspotentieel (in functie van voorverhuringen).

WDP heeft ongeveer 3,1 miljoen m² semi-industriële en logistieke gebouwen panden in portefeuille verdeeld over ruim 150 sites in België, Nederland, Frankrijk, Roemenië en nu dus ook Luxemburg.

De verkopende aandeelhouders zijn BNP Paribas Fortis Private Equity en management. Via een sale-and-rent-backoperatie neemt WDP het vastgoed te Londerzeel van Colfridis over. Logistiek dienstverlener Distrilog Group staat in voor de overname van de activiteiten van Colfridis en zal de gebouwen op zijn beurt huren van WDP. Het persbericht over de overname vermeldt een investeringsbudget van ongeveer 22 miljoen euro voor het vastgoed. WDP is reeds lang vastgoedpartner van Colfridis en Distrilog. Het was al eigenaar van twee panden verhuurd aan Colfridis te Londerzeel en Bornem. Door de deal voegt het drie sites van in totaal 35.000 m² in het industrieterrein te Londerzeel aan zijn portefeuille toe. Het is na de aankondiging van een nieuwbouwproject in Zellik al de tweede Belgische transactie van WDP in drie maanden tijd. De investering past in het strategisch groeiplan 2016-20 van WDP, dat een uitbreiding van de portefeuille met 1 miljard euro tot 3 miljard euro over deze periode vooropstelt. De voorbije jaren was WDP vooral erg actief op de Nederlandse markt. In de marge van de presentatie van de halfjaarlijkse resultaten bevestigde WDP ook zijn ambities op de Luxemburgse vastgoedmarkt. Zo sloot het recent een principe-overeenkomst voor de aankoop van een eerste gebouw in het Groothertogdom met een investeringswaarde van 22 miljoen euro en heeft het ook een optie op een concessiegrond van circa 9 hectare met ontwikkelingspotentieel (in functie van voorverhuringen). WDP heeft ongeveer 3,1 miljoen m² semi-industriële en logistieke gebouwen panden in portefeuille verdeeld over ruim 150 sites in België, Nederland, Frankrijk, Roemenië en nu dus ook Luxemburg.