Op de terreinen van Antwerp East Port in Grobbendonk komt tegen november dit jaar een nieuw logistiek gebouw van 50.000 m² . Daarvan is onlangs 40.000 m² verhuurd aan een logistiekedienstverlener die het zal exploiteren als Europees distributiecentrum voor een internationaal bedrijf, waarvan de naam vertrouwelijk is. Het distributiecomplex zal op termijn werk verschaffen aan zo'n 200 mensen. In het hoogseizoen kan dat oplopen tot 500 mensen.

Volgens David Batens, business development director bij Groep Heylen, bevestigt die transactie dat de logistieke activiteit in Vlaanderen nog een toekomst heeft. "Als een grote internationale speler zijn Europese logistieke hart in Grobbendonk vestigt, dan spreekt dat vertrouwen uit", stelt hij.

Ignace Casteleyn van JLL, de vastgoedadviseur die de deal begeleidde, wijst op het belang van de ligging van de site: "Het was van aan het begin duidelijk dat de ligging langs het Albertkanaal met een directe toegang tot de containerterminal een belangrijk element was voor de keuze van de locatie."

Na die nieuwe fase in de uitbouw van Antwerp East zal meer dan de helft van de beschikbare 115.000 m² in gebruik zijn. Eerder werd er al 36.000 m² ingericht voor Sumitomo en Bleckmann, twee grote logistieke operatoren. Ook voor de resterende oppervlakte lopen gesprekken met potentiële gebruikers.

Op de terreinen van Antwerp East Port in Grobbendonk komt tegen november dit jaar een nieuw logistiek gebouw van 50.000 m² . Daarvan is onlangs 40.000 m² verhuurd aan een logistiekedienstverlener die het zal exploiteren als Europees distributiecentrum voor een internationaal bedrijf, waarvan de naam vertrouwelijk is. Het distributiecomplex zal op termijn werk verschaffen aan zo'n 200 mensen. In het hoogseizoen kan dat oplopen tot 500 mensen. Volgens David Batens, business development director bij Groep Heylen, bevestigt die transactie dat de logistieke activiteit in Vlaanderen nog een toekomst heeft. "Als een grote internationale speler zijn Europese logistieke hart in Grobbendonk vestigt, dan spreekt dat vertrouwen uit", stelt hij. Ignace Casteleyn van JLL, de vastgoedadviseur die de deal begeleidde, wijst op het belang van de ligging van de site: "Het was van aan het begin duidelijk dat de ligging langs het Albertkanaal met een directe toegang tot de containerterminal een belangrijk element was voor de keuze van de locatie."Na die nieuwe fase in de uitbouw van Antwerp East zal meer dan de helft van de beschikbare 115.000 m² in gebruik zijn. Eerder werd er al 36.000 m² ingericht voor Sumitomo en Bleckmann, twee grote logistieke operatoren. Ook voor de resterende oppervlakte lopen gesprekken met potentiële gebruikers.