Muntcentrum vervelt in The Mint

21/10/14 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:18

AG Real Estate renoveert de winkelgalerijen van het Brusselse Muntcentrum. The Mint moet de ontbrekende schakel worden tussen de Nieuwstraat en de Kleerkopersstraat.

Muntcentrum vervelt in The Mint

© TR

Het Muntcentrum, een gemengd gebouw uit de jaren zeventig, ligt tussen de Anspachlaan en het Muntplein. Vorig jaar maakte de eigenaar, AG Real Estate, al bekend dat het de winkelgallerijen van het gebouw grondig wil renoveren. Nu heeft de vastgoedpoot van AG Insurance de sociaaleconomische vergunning op zak.

Op voorstel van het architectenbureau DDS & Partners renoveert AG Real Estate de hele sokkel van het gebouw. De toegang tot het metrostation De Broucke?re, het gelijkvloers, de eerste ondergrondse verdieping en de eerste verdieping van het gebouw worden volledig opnieuw uitgedacht.

Het plan is de winkelgalerijen op de benedenverdieping te vervangen door duplex en triplex winkelruimten, waardoor maximaal gebruik kan worden gemaakt van het daglicht. Voor de winkels komen ook zestien meter hoge glazen wanden, met op elke buitenhoek grote luifels, die een optimale zichtbaarheid van de reclameborden garanderen. Op de tweede en de derde verdieping blijven de kantoren van de Stad Brussel en van bpost ondergebracht, maar de gevels krijgen eveneens een modern uitzicht, in harmonie met de onderliggende verdiepingen. De opening van The Mint is gepland voor begin 2017.

AG Real Estate maakt zich sterk dat The Mint, samen met de onlangs gerenoveerde Kleerkopersstraat, het heraangelegde Muntplein en de Nieuwstraat - die binnenkort wordt gerenoveerd - de winkelbuurt bij uitstek wordt in hartje Brussel. Het wijst ook op de plannen van de stad om de voetgangerszone van de Anspach- en De Broucke?rewijk uit te breiden.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners