De verworven portefeuille bestaat uit drie retailpanden in het kanton Vaud in het westelijke Franstalige deel van Zwitserland. Twee panden zijn gelegen in retailparken in de regio's van Etoy (Littoral Park) en Villeneuve (Pré Neuf). Het derde pand ligt aan de hoofdwinkelstraat van Yverdon-les-Bains, de tweede belangrijkste stad in het kanton Vaud, langsheen het meer van Neuchâtel.

Leasinvest Real Estate kocht de panden over van Redevco. Het betaalde 45,6 miljoen Zwitserse Frank (inclusief registratierechten en kosten), hetzij ongeveer 37,8 miljoen euro voor de Zwitserse winkelpanden. De totale portefeuille heeft een oppervlakte van 11.649 m² en is volledig verhuurd aan internationale retailers zoals Fust (onderdeel van de Coop groep, de tweede grootste Zwitserse retailer), C&A, Casa, JYSK, Maxi Zoo en Heytens. De jaarlijkse netto huurinkomsten bedragen 2,8 miljoen Zwitserse Frank (ongeveer 2,24 miljoen euro).

In een persbericht wijst CEO Jean-Louis Appelmans op de sterkte van de Zwitserse (winkel)markt: "Na onze succesvolle expansie in het Groothertogdom Luxemburg, zijn wij heel tevreden met deze eerste acquisities in Zwitserland, een land dat net zoals het Groothertogdom Luxemburg een economisch performante en stabiele marktsituatie kent. Leasinvest Real Estate wordt op die manier een unieke marktspeler actief in het Groothertogdom Luxemburg, België en Zwitserland."

De portefeuille van degereglementeerde vastgoedvennootschap Leasinvest Real Estate omvat 35 sites en heeft een totale vastgoedwaarde van 746 miljoen euro. Door deze acquisitie in Zwitserland neemt het aandeel van retail in de geconsolideerde vastgoedportefeuille van Leasinvest Real Estate verder toe tot 46% (tegenover 34% kantoren en 20% logistiek en semi-industrieel vastgoed). De portefeuilleis gespreid over drie landen: Groothertogdom Luxemburg (58%), België: (37%) en Zwitserland (5%).

De verworven portefeuille bestaat uit drie retailpanden in het kanton Vaud in het westelijke Franstalige deel van Zwitserland. Twee panden zijn gelegen in retailparken in de regio's van Etoy (Littoral Park) en Villeneuve (Pré Neuf). Het derde pand ligt aan de hoofdwinkelstraat van Yverdon-les-Bains, de tweede belangrijkste stad in het kanton Vaud, langsheen het meer van Neuchâtel.Leasinvest Real Estate kocht de panden over van Redevco. Het betaalde 45,6 miljoen Zwitserse Frank (inclusief registratierechten en kosten), hetzij ongeveer 37,8 miljoen euro voor de Zwitserse winkelpanden. De totale portefeuille heeft een oppervlakte van 11.649 m² en is volledig verhuurd aan internationale retailers zoals Fust (onderdeel van de Coop groep, de tweede grootste Zwitserse retailer), C&A, Casa, JYSK, Maxi Zoo en Heytens. De jaarlijkse netto huurinkomsten bedragen 2,8 miljoen Zwitserse Frank (ongeveer 2,24 miljoen euro). In een persbericht wijst CEO Jean-Louis Appelmans op de sterkte van de Zwitserse (winkel)markt: "Na onze succesvolle expansie in het Groothertogdom Luxemburg, zijn wij heel tevreden met deze eerste acquisities in Zwitserland, een land dat net zoals het Groothertogdom Luxemburg een economisch performante en stabiele marktsituatie kent. Leasinvest Real Estate wordt op die manier een unieke marktspeler actief in het Groothertogdom Luxemburg, België en Zwitserland."De portefeuille van degereglementeerde vastgoedvennootschap Leasinvest Real Estate omvat 35 sites en heeft een totale vastgoedwaarde van 746 miljoen euro. Door deze acquisitie in Zwitserland neemt het aandeel van retail in de geconsolideerde vastgoedportefeuille van Leasinvest Real Estate verder toe tot 46% (tegenover 34% kantoren en 20% logistiek en semi-industrieel vastgoed). De portefeuilleis gespreid over drie landen: Groothertogdom Luxemburg (58%), België: (37%) en Zwitserland (5%).