De site in Opglabbeek omvat 70.822 m² opslagruimte, 4072 m² mezzanine, 2549 m² kantoren en sociale ruimten en circa 12.000 m² ontwikkelingsgrond. Intervest Offices & Warehouses, een Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap, verwerft ook een voorkooprecht op bijkomende ontwikkelingsmogelijkheden voor 55.000 m² opslagruimte. De verkoper is Machiels Real Estate, onderdeel van de Hasselse Group Machiels.

Vandaag is 83 procent van de opslagruimte verhuurd, waarvan 53 procent voor lange termijn aan de Amerikaanse multinational in medische materialen Covidien. Intervest Offices & Warehouses telt 33 miljoen euro neer voor de site. De transactie genereert voor Intervest Offices & Warehouses een huurinkomstenstroom van circa 2,7 miljoen euro op jaarbasis (bij volledige bezetting circa 3,2 miljoen euro.) Het bruto aanvangsrendement bedraagt ongeveer circa 8,1 procent wat bij volledige verhuring kan toenemen tot ongeveer 9 procent.

Het kantoorvastgoed heeft voorlopig nog het overwicht in de vastgoedportefeuille van Intervest Offices & Warehouses. Maar CEO Jean-Paul Sols stelt dat de aankoop van de site in Opglabbeek "een belangrijke stap is om het aandeel van de logistieke portefeuille van Intervest Offices & Warehouses op korte termijn te doen groeien tot minimaal 50 procent van de totale vastgoedportefeuille." Door de deal stijgt het aandeel van logistiek met 14 procent tot 275 miljoen euro wat neerkomt op 45 procent de totale portefeuille.

De site in Opglabbeek omvat 70.822 m² opslagruimte, 4072 m² mezzanine, 2549 m² kantoren en sociale ruimten en circa 12.000 m² ontwikkelingsgrond. Intervest Offices & Warehouses, een Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap, verwerft ook een voorkooprecht op bijkomende ontwikkelingsmogelijkheden voor 55.000 m² opslagruimte. De verkoper is Machiels Real Estate, onderdeel van de Hasselse Group Machiels. Vandaag is 83 procent van de opslagruimte verhuurd, waarvan 53 procent voor lange termijn aan de Amerikaanse multinational in medische materialen Covidien. Intervest Offices & Warehouses telt 33 miljoen euro neer voor de site. De transactie genereert voor Intervest Offices & Warehouses een huurinkomstenstroom van circa 2,7 miljoen euro op jaarbasis (bij volledige bezetting circa 3,2 miljoen euro.) Het bruto aanvangsrendement bedraagt ongeveer circa 8,1 procent wat bij volledige verhuring kan toenemen tot ongeveer 9 procent. Het kantoorvastgoed heeft voorlopig nog het overwicht in de vastgoedportefeuille van Intervest Offices & Warehouses. Maar CEO Jean-Paul Sols stelt dat de aankoop van de site in Opglabbeek "een belangrijke stap is om het aandeel van de logistieke portefeuille van Intervest Offices & Warehouses op korte termijn te doen groeien tot minimaal 50 procent van de totale vastgoedportefeuille." Door de deal stijgt het aandeel van logistiek met 14 procent tot 275 miljoen euro wat neerkomt op 45 procent de totale portefeuille.