Uit de Trends Vastgoedgids 2012, al jaren dé leidraad voor de vastgoedmarkt in ons land, blijkt dat de prijs van de woningen in de eerste jaarhelft licht is gestegen.

In Vlaanderen nam de prijs van de kwaliteitswoonhuizen (250.000 euro) en -appartementen (240.400 euro) toe met 3 procent. De villa's deden het minder met een prijsstijging van 1 procent tot 400.000 euro. Gronden werden dan weer 7 procent (192 euro per vierkante meter) duurder.

Elsene duurste, Quaregnon goedkoopste gemeente

De prijs van de woningen is in België het hoogst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met op kop de gemeenten Elsene (gemiddeld 511.086 euro), Sint-Pieters-Woluwe (495.729 euro) en Sint-Lambrechts-Woluwe (478.221 euro).

Vlaams-Brabant ziet de referentieprijs voor woningen stabiliseren maar blijft de duurste provincie van het land, met uitschieters als Kraainem (379.635 euro) en Wezenbeek-Oppem (371.760 euro). Op korte termijn is de prijs het sterkst gestegen in West-Vlaanderen, op korte termijn (tien jaar) steekt Antwerpen erbovenuit.

De goedkoopste Vlaamse gemeente is Ronse in Oost-Vlaanderen. Van heel België is dat Quaregnon (Henegouwen).

Voor appartementen zit de prijs vooral in (kleinere) steden als Brugge (West-Vlaanderen) en Hasselt (Limburg) in de lift.

Benieuwd hoeveel een woning in úw gemeente kost? De gemiddelde prijs van woningen, appartementen en bouwgronden in alle gemeenten van België zijn nu ook online te raadplegen op Trends.be. Bekijk de interactieve heatmap.(KVDA)

Uit de Trends Vastgoedgids 2012, al jaren dé leidraad voor de vastgoedmarkt in ons land, blijkt dat de prijs van de woningen in de eerste jaarhelft licht is gestegen. In Vlaanderen nam de prijs van de kwaliteitswoonhuizen (250.000 euro) en -appartementen (240.400 euro) toe met 3 procent. De villa's deden het minder met een prijsstijging van 1 procent tot 400.000 euro. Gronden werden dan weer 7 procent (192 euro per vierkante meter) duurder. Elsene duurste, Quaregnon goedkoopste gemeente De prijs van de woningen is in België het hoogst in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met op kop de gemeenten Elsene (gemiddeld 511.086 euro), Sint-Pieters-Woluwe (495.729 euro) en Sint-Lambrechts-Woluwe (478.221 euro). Vlaams-Brabant ziet de referentieprijs voor woningen stabiliseren maar blijft de duurste provincie van het land, met uitschieters als Kraainem (379.635 euro) en Wezenbeek-Oppem (371.760 euro). Op korte termijn is de prijs het sterkst gestegen in West-Vlaanderen, op korte termijn (tien jaar) steekt Antwerpen erbovenuit. De goedkoopste Vlaamse gemeente is Ronse in Oost-Vlaanderen. Van heel België is dat Quaregnon (Henegouwen). Voor appartementen zit de prijs vooral in (kleinere) steden als Brugge (West-Vlaanderen) en Hasselt (Limburg) in de lift. Benieuwd hoeveel een woning in úw gemeente kost? De gemiddelde prijs van woningen, appartementen en bouwgronden in alle gemeenten van België zijn nu ook online te raadplegen op Trends.be. Bekijk de interactieve heatmap.(KVDA)