"De woningen uit het beluikje voldoen niet aan de minimumnormen van de wooninspectie, maar we geven het CAW de opdracht om voor dakloze bewoners een alternatief te zoeken", aldus de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a).

Het agendapunt kwam donderdag op het schepencollege, maar omdat er nog een aantal technische details gewijzigd worden, zal het punt pas vrijdag formeel goedgekeurd worden. De stad zal dan via de vrederechter een procedure tot uitzetting opstarten. "We doen dat omdat we de huisjes gaan verkopen", aldus Termont. "Bovendien voldoen ze niet meer aan de minimumvoorwaarden van de wooninspectie," voegde hij eraan toe.

De groep krakers bood sinds eind december 2010 onderdak aan daklozen. Ondertussen betrekt onder meer een Romafamilie met kinderen de citéhuisjes. "We gaan het CAW opdracht geven om voor de dakloze bewoners een oplossing te zoeken. De krakers haalden politieke motieven aan om hun actie te rechtvaardigen. Verscheiden van hen zijn op andere plaatsen in de stad gedomicilieerd.

Woensdag nog werd de gastoevoer in het beluikje op bevel van de burgemeester afgesloten.

"De woningen uit het beluikje voldoen niet aan de minimumnormen van de wooninspectie, maar we geven het CAW de opdracht om voor dakloze bewoners een alternatief te zoeken", aldus de Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a). Het agendapunt kwam donderdag op het schepencollege, maar omdat er nog een aantal technische details gewijzigd worden, zal het punt pas vrijdag formeel goedgekeurd worden. De stad zal dan via de vrederechter een procedure tot uitzetting opstarten. "We doen dat omdat we de huisjes gaan verkopen", aldus Termont. "Bovendien voldoen ze niet meer aan de minimumvoorwaarden van de wooninspectie," voegde hij eraan toe.De groep krakers bood sinds eind december 2010 onderdak aan daklozen. Ondertussen betrekt onder meer een Romafamilie met kinderen de citéhuisjes. "We gaan het CAW opdracht geven om voor de dakloze bewoners een oplossing te zoeken. De krakers haalden politieke motieven aan om hun actie te rechtvaardigen. Verscheiden van hen zijn op andere plaatsen in de stad gedomicilieerd. Woensdag nog werd de gastoevoer in het beluikje op bevel van de burgemeester afgesloten.