Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche, meldt de VRT woensdag in het middagjournaal."De dakisolatiepremie is een groot succes. Twee jaar geleden is ze ingevoerd. Toen werden jaarlijks 20.000 daken geïsoleerd. Nu zitten we aan 60.000 daken, en dat aantal blijft nog stijgen", luidt het.

Een gemiddelde installatie kost ongeveer 2.000 euro. Door premies en toelagen betaalt de klant zelf nog zo'n 750 euro, berekende de VRT.

Er blijven wel nog heel wat Vlaamse woningen over die niet aan de Europese isolatienormen voldoen.

Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche, meldt de VRT woensdag in het middagjournaal."De dakisolatiepremie is een groot succes. Twee jaar geleden is ze ingevoerd. Toen werden jaarlijks 20.000 daken geïsoleerd. Nu zitten we aan 60.000 daken, en dat aantal blijft nog stijgen", luidt het. Een gemiddelde installatie kost ongeveer 2.000 euro. Door premies en toelagen betaalt de klant zelf nog zo'n 750 euro, berekende de VRT. Er blijven wel nog heel wat Vlaamse woningen over die niet aan de Europese isolatienormen voldoen.